Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η απαξιωση της Σχολης Τυφλων Θεσσαλονικης


Η Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Αριστερά! εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Β.Ε. οι οποίοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας εδώ και ένα μήνα.

Οι 56 εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς και οι ίδιοι οι εκατοντάδες τυφλοί -διαφόρων ηλικιών και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας- που εξυπηρετούνται στα εκπαιδευτικά και προνοιακά προγράμματα, εδώ και χρόνια έχουν γίνει αντικείμενο εμπαιγμού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τοπικούς παράγοντες που υπόσχονται επίλυση των προβλημάτων και στην πράξη οδηγούν τη Σχολή Τυφλών στο μαρασμό. Η εγκατάλειψη αυτού του τόσο ευαίσθητου κοινωνικά τομέα έγκειται στην ελλιπή χρηματοδότηση -η οποία γίνεται μέσω επιχορηγήσεων και όχι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού- και κατά συνέπεια στην προσπάθεια εκ μέρους του Ιδρύματος αναζήτησης πόρων μέσω χορηγιών. Η χρόνια κατάσταση μη κάλυψης των αναγκών του Ιδρύματος αλλά και καθυστέρησης των μισθών των εργαζομένων έφτασε φέτος στο απροχώρητο. Ήδη το φετινό έλλειμμα σε σχέση με τις ανάγκες του Ιδρύματος είναι 800.000 ? με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες.

* Όχι στο μαρασμό τη Σχολής Τυφλών! Άμεση κάλυψη του τρέχοντος ελλείμματος.
* Να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ιδρύματος μέσω της δημοσιοποίησης του!
* Η εκπαίδευση και η πρόνοια των τυφλών και όλων των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους και όχι αντικείμενο ελεημοσύνης - όχι στο απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας μέσω χορηγιών.
* Όχι στον εμπαιγμό και στις ανέξοδες υποσχέσεις! Να πάρουν έμπρακτη θέση κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες. Οι επικεφαλείς του Υπουργείου Υγείας κες Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά να προχωρήσουν σε λύση των προβλημάτων εδώ και τώρα.
* Ο αγώνας για βιωσιμότητα της Σχολής Τυφλών να διευρυνθεί με πρωτοβουλία των εργαζομένων, των γονέων και των ίδιων των τυφλών! Να συγκροτήσουμε «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την εξασφάλιση της βιωσιμότας της Σχολής Τυφλών» αποτελούμενη από εργαζόμενους σε προνοιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα φορείς, επαγγελματικά επιμελητήρια, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές κατοίκων και πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!