Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΣ ΠΤΕΑ 19/11



Εργασιακά ΠΤΕΑ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη φορτώνει ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας. Η επιλογή της νέας κυβέρνησης μόλις μετά από ένα μήνα στην εξουσία ήταν να πετάξει στον δρόμο 25.000 εργαζόμενους στα stage και να τους προσθέσει στους 850.000 ανέργους. Σήμερα 1.000.000 εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση ενώ 2.500.000 Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχιας. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρει κανένα μέτρο για να μην πληρώσουν την νύφη τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι μικρομεσαίοι.
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών φαίνονται ξεκάθαρα στον κλάδο μας, καθώς όλοι τελούμε υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Δε συμπεριληφθήκαμε, στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών 2008-2009, όπως επίσης και στην πρόσκληση για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 30μηνο ή 24μηνο.
Υποχρεωνόμαστε λοιπόν εκ των πραγμάτων να εργαζόμαστε κάθε χρόνο ως αναπληρωτές σε διαφορετική μονάδα ειδικής αγωγής, γεγονός που επηρεάζει τις επιδόσεις, αλλά κυρίως την ψυχολογία των μαθητών μας. Η αγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί ξεχωριστό και ευαίσθητο κλάδο της δημόσιας εκπαίδευσης ,χρήζουν ειδικής φροντίδας και επιμέλειας από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με το οποίο αποκτούν ιδιαίτερη σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Επομένως, είναι αδύνατο, ανήθικο και επιστημονικά ανεπίτρεπτο να το αλλάζουμε συνεχώς κάθε νέο διδακτικό έτος.
Οι κυβερνήσεις που έχουν δημιουργήσει αυτό το παράδοξο (κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και αυτοί που τους στήριζαν μέσα στις σχολές το θυμούνται προεκλογικά ή όταν ο ένας θέλει να κάνει αντιπολίτευση στον άλλον. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι το «παράδοξο» της σχολής μας τείνει να γίνει κανόνας για όλη τη νεολαία, για τους απόφοιτους όλων των σχολών. Το να δουλεύεις ανασφάλιστος, να δουλεύεις ωρομίσθιος και αναπληρωτής (όπως κατά κόρον γίνεται στην Ειδική Αγωγή), το να μην έχεις δικαιώματα γίνεται κανόνας για όλους. Γι’ αυτό κεντρικό θέμα στις διεκδικήσεις μας παραμένει το ενιαία πτυχία με όλα τα εργασιακά δικαιώματα σ’ αυτό, ότι θέλουμε να ζούμε από μια σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1.Την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των ατόμων με αναπηρία και δημιουργία ειδικών σχολείων, Τ.Ε., παράλληλης στήριξης κλπ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
2. Να καταργηθούν τα σεμινάρια 400 ωρών και να μην αποτελούν κριτήριο για κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ 61 και ΠΕ 71, καθώς και για απόσπαση εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ,από την στιγμή που υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα 4ετούς φοίτησης, τα οποία στελεχώνουν τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής με άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
3. Να σταματήσουν οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών χωρίς βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική αγωγή, που προηγούνται των τοποθετήσεων αναπληρωτών και να μη δεσμεύονται θέσεις σε ΣΜΕΑΕ από εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης λόγω 3ετής προϋπηρεσίας, αφήνοντας τους αποφοίτους του ΠΤΕΑ και του ΠΑ.ΜΑΚ. στην ανεργία.
4.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
5.Δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή.



Η Εξέγερση του Δεκέμβρη: Τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν…

Σημαντική θέση ανάμεσα στους νεολαιίστικους αγώνες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αποτελεί η περσινή εξέγερση του Δεκέμβρη. Αυτή ανέδειξε τα αδιέξοδα της νεολαίας αλλά φανέρωσε και τους αγώνες ως απαντηση. Στις 6 Δεκεμβρίου κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.
Η κραυγή της νεολαίας βρήκε απήχηση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο, χάνουν τη δουλειά τους, τη ζωή τους, την σύνταξή τους,την υγεία τους, το μέλλον των παιδιών τους και την αξιοπρέπεια τους. Σημερα, περισσοτερο απο περυσι, τα αδιεξοδα αυξανονται,τα προβληματα οξυνονται,η κριση βαθαινει.
Απο την αλλη,το συστημα με καθε τροπο προετοιμαζεται για τον Δεκεμβρη. Επιχειρει να ταυτισει τα τρομοκρατικα χτυπηματα με την εξεγερση και να μετατοπισει προκαταβολικα την κουβεντα που θα ανοιξει σχετικα με τα αδιεξοδα της νεολαιας και να κανει πρωτο θεμα τη βια και τα επισοδια.Τα ΜΜΕ επιδιδονται σε ενα οργιο συκοφαντιας και τρομοκρατησης της κοινωνιας.Η ΝΔ εχει εκχωρησει την πρωτοβουλια των κινησεων στο ΠΑΣΟΚ, αναγνωριζοντας το σαν πιστο συνεχιστη της ιδιας πολιτικης της καταστολης, της αστυνομοκρατιας, της περιστολης ελευθεριων και δικαιωματων. .Σημερα,περισσοτερο απο ποτε, πρεπει να υπαρξουν μαζικοι αγωνες .
Η 6η Δεκεμβρη δε θα ειναι απλα μια επετειος της δολοφονιας, αλλα πρεπει να γινει η αρχη για εκφραστει πιο δυναμικα η αντιθεση της κοινωνιας σε αυτα που μας ετοιμαζουν


Προτείνουμε:
Κατάληψη Τετάρτη στις 2 Δεκέμβρη.
Συμμετοχή στην πορεία των αποφοίτων στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη και κάλυψη των εξόδων από τον ΦΣ.
Συνέντευξη τύπου Τρίτη 1 Δεκέμβρη 13.00 για τις κινητοποιήσεις στις 2 Δεκέμβρη.
Συμμετοχή στην πορεία για την Εξέγερση του Δεκέμβρη στις 6/12 με από το θόλο στις 6 το απόγευμα.



Τα 2 θεματα τεθηκαν σε ξεχωριστες ψηφοφοριες(θεματα σχολης,Δεκεμβρης). Στην πρωτη ειχαμε: Αριστερη Ενοτητα 32, ΔΑΠ 14, ΚΝΕ 5, Λευκα/Ακυρα 5 ενω η ΠΑΣΠ δεν κατεθεσε, παροτι ηθελε κοινο με την ΑΡΕΝ, μιας που το πολιτικο περιεχομενο δεν το επετρεπε . Οποτε και υπερψηφιστηκε το πλαισιο της ΑΡΕΝ.
Στο δευτερο θεμα ειχαμε τα εξης: Αριστερη Ενοτητα 19, Αυτονομοι 7 ,Λευκα/Ακυρα 10 ενω η ΚΝΕ δεν κατεθεσε καν πλαισιο.Οποτε και παλι ψηφιστηκε η προταση της ΑΡΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!