Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11 στις 7.30μμ στο «Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών»(Ιωλκού 33) ο Περικλής Κοροβέσης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Το νέο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση "Αριστερή Ανακύκλωση", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ, περιλαμβάνει μικρά πολιτικά κείμενα της τελευταίας διετίας. Τα κείμενα αυτά, σε μια πρώτη τους μορφή, είχαν δημοσιευτεί κυρίως στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, μερικά στην Κυριακάτικη ΑΥΓΗ και άλλα είναι ανέκδοτα. Στόχος του συγγραφέα είναι να θέσει ερωτήματα για την Αριστερά του 21ου αιώνα που θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με τις βεβαιότητες του παρελθόντος.

Το βασικό πρόβλημα για τη σύγχρονη Αριστερά είναι η έλλειψη πλούσιας πολιτικής και φιλοσοφικής σκέψης. Χωρίς μια βαθιά, ανατρεπτική πολιτική φιλοσοφία, η Αριστερά χάνει τον εαυτό της και εντάσσεται στο υπάρχον σύστημα, δίνοντάς του αριστερό άλλοθι, όπως έγινε σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Το βιβλίο θέτει περισσότερα ερωτήματα και δίνει λιγότερες απαντήσεις, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος. Η αριστερά δεν ανακαλύπτει την αλήθεια, αλλά την παράγει μέσα από επίμονες διαδικασίες που τροφοδοτούν την σκέψη.

Για το βιβλίο, το συγγραφέα, την Αριστερά, τα κινήματα, …
θα μιλήσουν ακόμη
ο Ευθύμης Παπαδημητρίου, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και
ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!