Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ


Σχεδόν δύο χρόνια αφότου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ομόφωνα αθώο το Νέστορα Αντωνίου από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με την υπεξαίρεση των εισπράξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την υπεξαγωγή των εγγράφων αποδείξεων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/11 η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Λάρισας. Μετά από σχετική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, το Δικαστήριο έκρινε για δεύτερη φορά ομόφωνα αθώο τον Νέστορα Αντωνίου από όλες τις κατηγορίες.
Δυο χρόνια πριν είχαμε εκτιμήσει πως η άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης και την ανάγκη συλλογικής αυτοπροστασίας και αλληλοκάλυψης των γνωστών μηχανισμών εξουσίας που έσπευσαν να διασύρουν στο πανελλήνιο το Νέστορα πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε δικαστική διερεύνηση.
Η ομηρία στην οποία επιχειρήθηκε να κρατηθεί ο Ν. Αντωνίου για σχεδόν πέντε χρόνια είχε στόχο ηθική, ψυχική και οικονομική εξόντωση του μέσα από μακρόχρονες και πολυδάπανες δικαστικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα όμως αποτελούσε και προσπάθεια να απωθηθεί στο βάθος του χρόνου η σκευωρία του Ν. Κακλαμάνη και των δολοπλόκων συμβούλων του, να ξεχαστεί δηλαδή πως ο τότε Υπουργός υγείας κατασκεύασε ένα σκάνδαλο και διέσυρε σε όλο το πανελλήνιο ένα αγωνιστή συνδικαλιστή , γιατί έτσι βόλευε αυτόν και τις κυβερνητικές επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης στο χώρο της Δημόσιας υγείας.
Σήμερα, ακόμη περισσότερο, ο Ν. Κακλαμάνης και ο Η. Θεοδώρου δεν μπορούν να κρύβονται πίσω απ΄ τους τοίχους του Δημαρχείου της Αθήνας. Είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι και άσχετα από δικαστικές αποφάσεις καταδικασμένοι στη συνείδηση του κόσμου. Η στοιχειώδης ηθική και πολιτική δεοντολογία αλλά και οι λοιπές αρετές που «διαθέτουν» τα δημόσια πρόσωπα θα επέβαλλαν έστω και τώρα την ανάληψη ενεργειών για την αποκατάσταση κάποιου που διασύρθηκε άδικα με υπαιτιότητα τους. Απομένει να διαψευστεί το «….ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…»
Η προχθεσινή, δεύτερη, αθωωτική απόφαση του Εφετείου αποτελεί την τυπική επικύρωση αυτού που ήταν ήδη κεκτημένο για όλους όσους από τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς, συλλογικότητες, χιλιάδες πολίτες του νομού από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκαν αταλάντευτα στο πλευρό του Νέστορα. Αποτελεί μια προσωπική νίκη στην μάχη που έδινε ο Νέστορας για αξιοπρέπεια. Αποτελεί νίκη, στη χαρά της οποίας μετέχουμε όλοι όσοι απέναντι στην αλληλεγγύη των «ανεξάρτητων» μορφών εξουσίας ορθώσαμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!