Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Απο την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ


Σημερα , Τεταρτη 19/11, φοιτητες του Π.Θ. προχωρησαν σε καταληψη της Πρυτανειας υλοποιωντας τις αποφασεις των Γενικων τους Συνελευσεων. Η κινηση αυτη εντασσεται σε ενα σχεδιοκλιμακωσης των αγωνων των φοιτητων τοσο απεναντι στην συνολικη εκπαιδευτικη αναδιαρθρωση, οσο και στα ιδια τα ζητηματα του ΠΘ.
Τα τελευταια χρονια, τοσο στο Π.Θ. οσο και πανελλαδικαεχουμε αναμετρηθει με το συνολο της αστικης πολιτικης που προωθειται απο τις εκαστωτε κυβερνησεις και την ΕΕ.Μιας πολιτικης που χτυπαει το Δημοσιο και Δωρεαν χαρακτηρα της εκπαιδευσης, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 , προωθει την υποταγη του Πανεπιστημιου στις αναγκες της αγορας και του κεφαλαιου και χτυπαει κεκτημενα δικαιωματα σε εκπαιδευση και εργασια.

Ετσι η κυβερνηση στο πλαισιο των κατευθυνσεων της ΕΕ, αναγνωριζει πραξικοπηματικα την ιδιωτικη τριτοβαθμια εκπαιδευση μεσα απο την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΣ με αυτα των δημοσιων πανεπιστημιων. Παραλληλα, εφαρμοζει , σε συνεργασια με τις πρυτανικες αρχες και του ΠΘ, διαταξεις του νομου πλαισιο ξεκινωντας με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ μεσω της λιστας συγγραματων και την υιοθετηση του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ χτυπωντας τις φοιτητικες ελευθεριες με τη διαγραφη φοιτητων. θεσπιση πειθαρχικων επιτροπων , την καταργηση του ασυλου...

Την ιδια στιγμη η καθημερινη ζωη των φοιτητων επιδεινωνεται διαρκως ωςφυσικο επακολουθο, τοσο της εντεινομενης οικονομικης κρισης και της επιθεσης στο βιοτικο επιπεδο των εργαζομενων και της νεολαιας, οσο και της ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗς ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Συγκεκριμενα στο Βολο υπαρχουν μονο 40 δωματια σστην εστια και μαλιστα μονο για το πρωτο ετος και επι πληρωμη , οι αστικες συγκοινωνιες ακριβαινουν διαρκως, η ποιοτητα της λεσχης χειροτερευει, παρα πολλες σχολες εχουν κτιριακο προβλημα και στερουνται υλικοτεχνικης υποδομης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ την αμεση επιλυση ολων αυτων των ζητηματων στην κατευθυνση της πληρους ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ-ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Ακομη περισσοτερο να παρει καταδικαστικη αποφαση γαι τα ΚΕΣ και το Νομο πλαισιο και τη δεσμευση για τη μη υλοποιηση καμιας αντιδραστικης διαταξης. Ολα αυτα, οχι απο τη σκοπια των συντεχνιακων συμφεροντων και του ανταγωνισμου αναμεσα στη νεολαια, αλλα στη λογικη των αποφασεων των Γ.Σ. Μια λογικη που πολεμα τον εσωτερικο εμφυλιο μεταξυ των νεων και τον ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και των πτυχιων. Αντιθετως, διεκδικει για το συνολο των νεων (μαθητες και σπουδαστες ολων των βαθμιδων και ιδρυματων) ενιαια και δημοσια δωρεαν εκπαιδευση με ελευθερη προσβαση σε ολες τις βαθμιδες για ολους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ Γ.Σ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.



Υποφραφουν Φ.Σ. Αρχιτεκτονικης- Μηχανολογοι Μηχ. - Πολιτικοι Μηχ. - Μηχ. Η/Υ Τηλεπ. & Δικτυων - Γεωπονια Ζ.Π. - Χωροταξια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!