Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ


Το ισραηλινό ναυτικό απήγαγε παλαιστίνους ψαράδες και διεθνείς ακτιβιστές

Ηταν η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης και απαγωγής Παλαιστινίων από τότε που άρχισε η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ηταν η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης και απαγωγής διεθνών ακτιβιστών τα τελευταία χρόνια στη Λωρίδα. Ηταν μια απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού τα τελευταία χρόνια, με πολλά πλοία και δεκάδες στρατιώτες.

Η χθεσινή ενέργεια του ισραηλινού κράτους, με τη σύλληψη και απαγωγή 15 παλαιστίνιων ψαράδων και τριών διεθνών ακτιβιστών στη θάλασσα της Γάζας, αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς επιθετικών ενεργειών ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή, το σιωνιστικό κράτος δεν επιτρέπει σε κανέναν δημοσιογράφο να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας και έχει απαγορεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά την είσοδο οποιουδήποτε εμπορεύματος αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας. Μόλις χθες, άλλωστε, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπανκ Κι Μουν, απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να επιτρέψει ξανά την είσοδο της βοήθειας στην εκ νέου αποκλεισμένη Γάζα.

Οι 15 παλαιστίνιοι ψαράδες απελευθερώθηκαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου, ενώ οι τρεις διεθνείς ακτιβιστές κρατούνται ακόμα στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο απέλασης, χωρίς να έχουν επικοινωνήσει με δικηγόρο.

Απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, που συνοδεύεται με ένταση των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και καταπάτηση των όρων της εκεχειρίας που είχε επιτευχθεί από τον Ιούνιο, ο Σύλλογος Ιντιφάντα ενώνει τη φωνή του με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ζητάμε:

- Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι διεθνείς ακτιβιστές
- Την άμεση επιστροφή και χωρίς ζημιές των 3 ψαροκάικων από τα οποία ζουν στην κυριολεξία δεκάδες οικογένειες στην αποκλεισμένη Γάζα
- Να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα, και ιδίως η ΕΕ, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια στη θάλασσα της Γάζας από το ισραηλινό ναυτικό και να αρθεί η απαγόρευση της αλιείας που καταδικάζει το λαό της Γάζας σε ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια.
- Να αρθεί ολοκληρωτικά ο αποκλεισμός της Γάζας

19/11/2008

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!