Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


Η Γραμματεια και η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία, καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν από μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, μέλη φοιτητικών συλλόγων που ανήκουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του, έξω από το Παράρτημα, στο χώρο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ομάδα νέων του ΠΑΣΟΚ , κατέλαβε προκλητικά τους χώρους της Αριστερής Ενότητας, και κατέστρεψαν υλικά, αφίσες και πανό. Όταν βρέθηκαν στο χώρο νέοι της Αριστερής Ενότητας και του ΣΥΡΙΖΑ , δέχτηκαν χτυπήματα και υπήρξε ρίψη σιδερένιας καρέκλας στο ύψος του κεφαλιού από μέλος της ΠΑΣΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι φοιτητή μέλους της Αριστερής Ενότητας και της Κ.Ο.Ε(Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας)-συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε την τοπική Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τον τραμπουκισμό των νέων της , παραμονές της μεγάλης πορείας του Πολυτεχνείου.

Να καταδικάσει όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη , δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του αρχιτραμπούκου που σημάδεψε το κεφάλι του αριστερού φοιτητή. Η διαγραφή του από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα πρέπει να είναι άμεση.

Να αποσαφηνιστεί το κατά πόσο αυτές οι ενέργειες βρίσκουν την έγκριση των τοπικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ενέργειες πρόκλησης απέναντι στην Αριστερά , και ειδικότερα νέους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά.

Όσο και να το επιδιώκουν η επικαιρότητα του Πολυτεχνείου σήμερα βρίσκεται στην ανάγκη οργάνωσης του λαού απέναντι στην οικονομική έρημο που έφεραν στη χώρα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Η Πάτρα έχει πικρές μνήμες από τις πρακτικές δεξιών τραμπουκισμών. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ αυτούς προτείνετε σαν παράδειγμα στους νέους του κόμματος σας; Τους λοστοφόρους; Κάθε προοδευτικός συμπολίτης μας οφείλει να ξέρει για να προετοιμάζεται.


Πηγη: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!