Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Κοινή ανακοίνωση για τη σύλληψη 4 φοιτητών στην Καρδίτσα για αφισοκόλληση


Οι οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο (μέχρι τα όρια της γελοιοποίησης) όργιο βίας και τρομοκρατίας που ασκείται από την αστυνομία σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευθυγράμμιση με την γραμμή «μηδενικής ανοχής» και των «προληπτικών συλλήψεων» από τον Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.





Στην Καρδίτσα, τη Δευτέρα 14/12, τέσσερεις νέοι – φοιτητές των ΤΕΙ συνελήφθηκαν από τη αστυνομία και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου επειδή αφισοκολλούσαν στο κέντρο της πόλης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες νέους του “Ρεσάλτο”.




Οι συλλήψεις αυτές δεν είναι μεμονωμένο γεγονός και ούτε οφείλονται σε «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών οργάνων. Εντάσσονται στη γενικότερη γραμμή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του υπουργού «προστασίας του πολίτη» (!!) για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, για ένταση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, για στοχοποίηση της νεολαίας, για χτύπημα-περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και στη νεολαία συνολικά.

* Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες.
* Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.
* Συμπαραστεκόμαστε στους τέσσερεις συλληφθέντες και απαιτούμε την αθώωσή τους
* Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, κόμματα, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους κλπ. να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες απαιτώντας την αθώωσή τους.
* Καλούμε σε μαζικό κίνημα συμπαράστασης και μαζική συμμετοχή στη δίκη των 4 που ορίστηκε για τις 30/4/2010.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ» ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Αναδημοσιευση απο ΚΟΕ Θεσσαλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!