Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜΒ


1) Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2005 ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

«Αστοχία» και «λογιστική αβλεψία» επικαλέστηκε ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γ. Μακρής στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ για να δικαιολογήσει την «εξαφάνιση» ποσού ύψους 4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006, που εμφανιζόταν ως ταμειακό υπόλοιπο, στον προϋπολογισμό του 2005.
Ποσό 4.6 εκ. ευρώ που εμφανίζεται στις 15 Δεκεμβρίου 2005, φαίνεται να μειώνεται σε 713.312 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2005, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει που ξοδεύτηκε ή σε ποια έργα απορροφήθηκε.
Η έντονη διαμάχη μεταξύ των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων Κ. Μήτρου και Αλ. Βούλγαρη όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, αλλά μάλλον δημιούργησε εντυπώσεις ότι οι δύο παρατάξεις επιδιώκουν την συγκάλυψη μιας κακοδιαχείρισης για να μην υποθέσουμε τίποτε χειρότερο. Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του Αντιδημάρχου κ. Γ. Στάμου προς τον κ. Κ. Μήτρου «…δεν θέλεις να ανοίξουμε πολιτικό ζήτημα, γιατί θα πούμε πολλά…».




Αλήθεια ποια πράγματα δεν πρέπει να μάθει ο λαός του Βόλου;
Απαιτούμε να δοθεί άμεσα καθαρή απάντηση στο ερώτημα που πήγαν τα λεφτά.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ και των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας να παρέμβουν και αυτοί άμεσα μέσα από τα σωματεία τους, με τη στήριξη του τοπικού εργατικού κινήματος και της τοπικής κοινωνίας και να ζητήσουν έλεγχο για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.
Μετά τον έλεγχο να αποδοθούν, εάν προκύψουν πολιτικές, διοικητικές, αλλά και ποινικές ευθύνες με σκληρό και παραδειγματικό τρόπο !

2) ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ & ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα γιατί εκπονήθηκε και πληρώθηκε μελέτη που αφορούσε στην κατασκευή δύο λιμνοδεξαμενών με το ποσό των 1.250.000 ευρώ χωρίς να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου κατασκευής τους και χωρίς να προηγηθεί μελέτη σκοπιμότητας και γεωλογική μελέτη.

Εάν η παραπάνω μελέτη αποδειχθεί ανεφάρμοστη θα πρέπει να αποδοθούν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.

Ομολογήθηκε από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Δ. Κουτσιφέλη ότι οι απευθείας αναθέσεις για μισθώσεις μηχανημάτων κόστισαν στην ΔΕΥΑΜΒ 700.000 ευρώ, ενώ εάν γινόταν προκήρυξη εργολαβίας, όπως αποφασίστηκε να γίνεται στο εξής, το ποσό αυτό θα μπορούσε να μειωθεί έως και 50% ( ! )

Αλήθεια ποιος δικαιούται να ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα του βολιώτικου λαού; Ποιός θα μας ενημερώσει, πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν, επί χρόνια, σε απευθείας αναθέσεις; Ευθύνες δεν έχει κανείς σ’ αυτή τη περίπτωση; Διευθυντές, Διοικητικό Συμβούλιο, Δήμαρχοι;

3) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν μεγάλη ποσότητα χλωρίου προς 2 ευρώ το λίτρο, όταν στην αγορά η τιμή είναι 0,23 ευρώ το λίτρο. Χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής οι αρμόδιοι, αλλά και χωρίς τη λήψη κάποιου μέτρου από την πλευρά του Δ.Σ. αποφάσισαν να παζαρέψουν εκ των υστέρων τον προμηθευτή για καλύτερη τιμή.

Άραγε εάν το θέμα δεν αποκαλύπτετο, ποια θα ήταν η στάση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και των Δημάρχων Βόλου και Νέας Ιωνίας ;
Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ , στον Δήμο Βόλου και στον Δήμο Νέας Ιωνίας να παρέμβουν για να γίνει γνωστό ποιοί έκλειναν αυτές τις ασύμφορες συμφωνίες και ποιοί αποφάσιζαν για τις προμήθειες.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Η Παρέμβαση Πολιτών θεωρεί ότι ζητήματα διαχείρισης δημόσιου χρήματος είναι εξαιρετικά σοβαρά, γιατί αφορούν χρήματα των εργαζόμενων και του λαού, τα οποία δεν πρέπει να κατασπαταλούνται, ειδικά στη σημερινή περίοδο άγριας λιτότητας και φτώχειας. Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια.
Απαιτούμε να προωθηθούν άμεσα θεσμικές αλλαγές στη ΔΕΥΑΜΒ που θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή στο Δ.Σ. εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, και της τοπικής κοινωνίας (συνδικάτα, επιστημονικά σωματεία, ΤΕΕ κλπ), που θα ελέγχουν και θα λογοδοτούν στο λαό, ώστε να σπάσουν οι δεσμοί με επιχειρηματικά συμφέροντα και να κοπούν οι σπατάλες.
Απαιτούμε η ΔΕΥΑΜΒ, μια επιχείρηση-μονοπώλιο, με έσοδα καθημερινά σε μετρητά, να προσφέρει νερό υψηλής ποιότητας και γενικά καλές υπηρεσίες με φθηνό τιμολόγιο.
Παρακολουθούμε από κοντά όσα συμβαίνουν στην πόλη και καλούμε τον λαό του Βόλου να συμμετέχει στα κοινά και να στηρίζει μαζί μας δράσεις ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα κάποιων ιδιοτελών που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό συμφέρον.


Αναδημοσιευση απο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!