Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ




Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στο Βόλο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στην Αθήνα, διοργανώθηκε συλλαλητήριο με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο στηρίχθηκε και από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του ΠΘ.
Μετά το τέλος του ιδιαίτερα μαζικού συλλαλητηρίου, μεγάλος αριθμός διαδηλωτών και διαδηλωτριών παρέμεινε στο χώρο του παραλιακού συγκροτήματος του ΠΘ, όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνέλευση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με ασήμαντη αφορμή, έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Άνδρες των ΜΑΤ, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, μπήκαν στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος «Παπαστράτος» ρίχνοντας δακρυγόνα ακριβώς μπροστά από τις τρεις εισόδους του κτιρίου. Ο «Θόλος» γέμισε καπνούς και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική για τις δεκάδες των διαδηλωτών που βρισκόντουσαν εκεί. Στην κατάσταση πανικού που δημιουργήθηκε πολλά άτομα ανέβηκαν στους ορόφους του κτιρίου και αναζητώντας καθαρό αέρα για να αναπνεύσουν, αναγκάστηκαν να παραβιάσουν πόρτες γραφείων συναδέλφων για να ανοίξουν παράθυρα. Για δύο περίπου ώρες οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στο παραλιακό συγκρότημα ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων.
Από την πλευρά της η Ασφάλεια Βόλου προέβη σε αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Αντιπρύτανης κ. Ζουμπουλάκης και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔ ΠΘ, μετέβησαν δύο φορές στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προκειμένου να μάθουν για την τύχη των φοιτητών του ΠΘ, οι οποίοι τελικά αφέθησαν ελεύθεροι. Η συνολική στάση της Αστυνομίας κάθε άλλο παρά συνάδει με μια ευνομούμενη κοινωνία. Καταπάτηση πανεπιστημιακού ασύλου, ασύμμετρη χρήση δακρυγόνων, αναίτιες προσαγωγές, καταστρατήγηση δικαιωμάτων διαδηλωτών, αγενής συμπεριφορά οργάνων τάξης, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα προφίλ για τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται παρασάγγας μακράν αυτού που επιχειρεί να παρουσιάσει το προσφάτως μετονομασθέν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Βόλος, 9/12/2009

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν Μαρία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!