Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Την ερχόμενη Κυριακή 6η Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στην Αθήνα. Η κοινωνική έκρηξη, που με αφορμή την δολοφονία του μαθητή εκδηλώθηκε σε όλη την επικράτεια, ήταν αποτέλεσμα συσσωρεμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας που δημιούργησαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οι οποίες οξύνουν την κρίση, γιγαντώνουν τη επισφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στοχοποιούν τη νεολαία, υιοθετούν την αστυνομοκρατία και την καταστολή.
Ένα χρόνο μετά, τα αίτια της κοινωνικής αυτής έκρηξης φαίνεται να μην έχουν –τουλάχιστον ακόμα- ακυρωθεί. Οι εργασιακές, κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και θεσμικές διεκδικήσεις στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία, στην ασφάλιση, στην κοινωνική πρόνοια, αποτελούν επίδικα και σημεία διεκδίκησης των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του μαθητή, διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας.
Το ΔΣ του ΕΣΔ ΠΘ στηρίζει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 6/12 και τη Δευτέρα 7/12 από φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και εκπαιδευτικούς, εργασιακούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς στις πόλεις όπου εδρεύουν Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.


Βόλος, 3/12/2009

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν Μαρία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!