Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Το νέο Στέκι χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας!!!


Tο Στέκι μεγάλωσε, άλλαξε διεύθυνση (Ιωλκού 33 και Τάκη Οικονομάκη) και απέκτησε ονοματεπώνυμο («Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών»). Οι συλλογικότητες που το στηρίζουν αυξήθηκαν. Μέχρι στιγμής, συγκάτοικοι στο «Στέκι» είναι το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών Βόλου, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, τα συνδικαλιστικά σχήματα Εργατική Ταξική Αλληλεγγύη Μαγνησίας, Ταξική Πορεία Μαγνησίας και Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, η φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, η μηνιαία εφημερίδα «Ο Εργάτης» καθώς και κοινότητες Αλβανών, Αράβων, Βουλγάρων, Νιγηριανών και Αφγανών μεταναστών στην Μαγνησία. Κάθε άλλη κινηματική συλλογικότητα που θάθελε να μοιραστεί μαζί μας την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτη.
Ήδη άρχισαν να γίνονται μαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και μαθήματα αλβανικών σε μικρά παιδιά Αλβανών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν μιλάνε τη γλώσσα των γονιών τους. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη και η αίθουσα υπολογιστών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Το καφενείο/μπαρ θέλουμε να λειτουργεί -ει δυνατόν- καθημερινά 7-11 (ή περίπου) έτσι ώστε το «Στέκι» να αποκτήσει καθημερινή ζωντάνια, να γίνει σημείο συνάντησης και συναναστροφής για νέους, φοιτητές, ενεργούς πολίτες, μετανάστες. Για να πετύχει αυτό, χρειάζονται και διαθεσιμότητες, αλλά και διάθεση από όλους και όλες να περνάμε όλο και συχνότερα από Ιωλκού 33.
Υπάρχουν ιδέες που μένει να συζητηθούν ακόμα, πριν μπουν στη φάση της υλοποίησης: εβδομαδιαία προβολή ταινιών είναι μια από αυτές τις ιδέες. Εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα είναι μερικές ακόμα από τις ποικίλες δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν στο Στέκι.
Ας ξεκινήσουμε να συζητάμε πως θα υλοποιήσουμε κάποια από τα παραπάνω, πως μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις διαθεσιμότητές μας για να πετύχουμε κάτι που να μας ικανοποιεί όλους και όλες.

Τρίτη 13 Οκτώβρη, 8μμ, ανοικτή συνέλευση Στεκιού. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!