Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας


Στην διάρκεια του καλοκαιριού ζήσαμε όλοι την έξαρση της ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές. Μετά τις Ευρωεκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς, η Ν.Δ. υιοθέτησε και εφάρμοσε την ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ. και αύξησε την αστυνομική καταστολή, τις επιχειρήσεις-σκούπα σε βάρος των μεταναστών, ενώ έχει στοιβάξει εκατοντάδες μετανάστες (ακόμα και ανήλικους) σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τελευταίο «κατόρθωμα» της προηγούμενης κυβέρνησης είναι ο πρόσφατος θάνατος του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν μετά από βασανισμό του στο Α.Τ. Νίκαιας. Για την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να έχουμε καμία ψευδαίσθηση. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες» και κατηγορούσε την Ν.Δ. ότι δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη (!). Όλα τα προηγούμενα κάνουν ξεκάθαρο ποια πολιτική θα ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ.

Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5/11 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διακυβερνητικό παγκόσμιο Φόρουμ για την ανάπτυξη και την μετανάστευση. Οι ίδιες κυβερνήσεις που έχουν εξαπολύσει πογκρόμ σε όλη την Έυρώπη ενάντια στους μετανάστες, που ψηφίζουν ρατσιστικούς νόμους (πχ Σύμφωνο Μετανάστευσης), οι ίδιοι που ευθύνονται για τις άθλιες συνθήκες στις χώρες καταγωγής των μεταναστών, θέλουν τώρα να αυξήσουν κι άλλο τις διώξεις και την εξαθλίωση που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες σε όλη την Ευρώπη. Εξάλλου, ντόπιοι και μετανάστες ξέρουμε πολύ καλά ότι οι ανάγκες της ανάπτυξης όχι μόνο δε συμβαδίζουν αλλά είναι αντίθετες με τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Γι αυτό, από τις 1/11 μέχρι τις 5/11 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Διεθνής Σύνοδος των Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων. Από την Κυριακή 1/11 έως την Τρίτη 3/11 οργανώνονται στην ΑΣΟΕΕ συζητήσεις και εκδηλώσεις για την αντιμεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και την Ε.Ε. αλλά και για τις εναλλακτικές προτάσεις του αντιρατσιστικού κινήματος. Τη Δευτέρα 2/11 θα γίνει αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ, Παντελεήμονα με το σύνθημα «Χτίζουμε γέφυρες όχι τείχη», ενώ την Τετάρτη 4/11 θα γίνει η Διεθνής Αντιρατσιστική Διαδήλωση 6 μμ στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε:
-Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη εργασιακά, πολιτικά, συνδικαλιστική δικαιώματα.
-Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
-Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.
-Κατάργηση της FRONTEX- Να κλείσει η Παγανή και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
-Όχι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις
-Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!