Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

3η διαδοχικη αναβολη της δικης του Τακη Πολιτη


Για 3η φορα η εκδικαση της υποθεσης του πανεπιστημιακου Τακη Πολιτη αναβαλλεται και κανει ακομη πιο φανερο οτι οσο συνεχιζονται οι παραστασεις διαμαρτυριας απο 50 και βαλε ατομα, τοσο οι Δικαστες θα την αναβαλλουν συνεχεια.

Η ενημερωση που ειχαμε για σημερα ηταν οτι η υποθεση του Τακη θα εξεταζοταν 4η και γι αυτο η παρασταση διαμαρτυριας καλεστηκε στις 9.30 στα δικαστηρια. Εκει βρεθηκαμε περι τα 60 ατομα .Παρα τις συστασεις της Κουρτοβικ(δικηγορος του Τακη) στην δικαστικο να εξεταστει η υποθεση στην σειρα της, αυτη οχι μονο την εβαλε 19,δηλαδη 5 λεπτα πριν διακοπει το δικαστηριο, αλλα ηταν τελειως προκλητικη απειλωντας το ακρωατηριο οτι θα το εκκενωσει.

Αυτο που καταλαβαινουμε ειναι οτι οσο υπαρχουν μαζικες παραστασεις διαμαρτυριας, τοσο οι δικαστες θα φερονται καθ αυτον τον τροπο και θα αρνουνται να εξετασουν την υποθεση, προσπαθωντας μεσω των αναβολων να καμψουν το φρονημα των αλληλεγγυων προς τον Τακη αλλα κυριως του ιδιου. Βεβαια, δε θα το πετυχουν.Το θεμα ειναι ομως που αποσκοπουν,και ποια συμφεροντα εξυπηρετουν.

Εν τελει η δικη οριστηκε 2 βδομαδες αργοτερα (για την Δευτερα 26/10 στις10.00) με σειρα εκδικασης την 1η.

Ενα παραλειπομενο της δικης ειναι η πολυ "ωραια" δηλωση της δικαστικου προς τον Τακη, οτι "Δωσε τα λεφτα που σου ζητανε γιανα το κλεισουμε το θεμα". Με λιγα λογια, αποδεξου οτι εισαι ενοχος που ασκησες και ασκεις το δικαιωμα στον συνδικαλισμο και στην απεργια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!