Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Αποφαση ΦΣ Δικτυων



«Παπανδρέου ή τανκς»
Για να μας υπενθυμίσει ο πρωθυπουργός ότι η χώρα θυμίζει κατάσταση χούντας, δεν δίστασε να θέσει  λίγο πολύ το ίδιο δίλλημα όπως τότε , στον ελληνικό λαό πριν από τις αυτοδιοικητικες εκλογές. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ ή αποσταθεροποίηση και εκλογές. Και βέβαια ακόμη και αν ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε στην συντριπτική του πλειοψηφία την πολιτική του μνημονίου και της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα πως «όλα βαίνουν καλώς» και άρα ήρθε η ώρα για περισσότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα, μεγαλύτερο κόψιμο δικαιωμάτων.

Επόμενος  σταθμός η Παιδεία
Συνεχίζεται λοιπόν με γοργά βήματα η μεταρρύθμιση για το «νέο Πανεπιστήμιο» παρά τη συνολική εναντίωση φοιτητικών συλλογων, καθηγητων και Πανεπιστήμιων. Με την κατάθεση ενός, το λιγότερο αισχρού, κειμένου διαβούλευσης δόθηκε ο τόνος για το πώς ονειρεύεται η κυβέρνηση και η Τρόικα το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σαν ένα ακόμη γρανάζι στην χρεομηχανη, σαν έναν από τους βασικούς πυλώνες στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, της ανασφάλιστης εργασίας, της κυριαρχίας του κέρδους και των αγορών.
Και επειδή κάθε αντιδραστική αλλαγή επιβάλλεται να έχει μια θεωρητική νομιμοποίηση στα μάτια της κοινωνιας, το υπουργείο παιδείας ξεκίνησε έναν προσχηματικό διάλογο με ειλημμένες αποφάσεις. Η κυβέρνηση αναζητεί πρόθυμους για να παρουσιάσει το νομοσχέδιο της σαν αποτέλεσμα κοινής συναίνεσης. Το διάλογο όμως των κυβερνήσεων τον γνωρίζουμε ήδη, και γίνεται με ΜΑΤ και δακρυγόνα είτε αυτό γίνεται στις 8 Μόρτη του ’07, είτε στην σύνοδο Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο πριν από 2 εβδομάδες.

Ενωμένοι θα νικήσουμε
Ο μονός τροπος για να πετύχει ο ελληνικός λαός μια διαφορετική παιδεία σε μια διαφορετική κοινωνία, είναι  να δώσει μέχρι τέλους έναν κοινό αγώνα.Να δημιουργηθεί ένα μέτωπο σε όλη την κοινωνία, τόσο όλων των κομματιών της Παιδείας, όσο και ολόκληρου του λαού. Να δοθεί η μάχη για την ακύρωση του Μνημονίου, την επανακατάκτηση των μισθών και των κοινωνικών παροχών, καθώς και η μάχη για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Την ακύρωση του μνημονίου. Έξω το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ από την Ελλάδα!
·        Να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου !
·        Να μην περάσουν τα μέτρα για το «νέο» Πανεπιστήμιο! Όχι στο Πανεπιστήμιο της τρόικας και των αγορών!
·        Μόνο δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους!
·   Καμία συμμετοχή του ΠΘ στον προσχηματικό διάλογο του Υπουργείου Παιδείας
·        Δωρεάν μεταφορές, σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·        Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία της Πέμπτης 11 Νοεμβρη στις 12.00
·        Κατάληψη της σχολής Τετάρτη-Πέμπτη 10-11 Νοεμβρη αλλά και Τρίτη-Τετάρτη 16-17 Νοεμβρη
·        Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε κλειστή σχολή με θέμα το Πολυτεχνείο την Τρίτη
·        Ψηφιση της αποφασης του συντονιστικου.Συντονισμός με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τους καθηγητές και τα σωματεία των εργαζομένων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, και συμμετοχη σε ολες τις δρασεις που θα αποφασιστουν


Αποτελεσματα

ΑΡΕΝ 68
Ανεξαρτητη φοιτητρια 32
ΠΑΣΠ 21
Λευκα 16
ΔΑΠ 12
ΜΑΣ 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!