Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τριήμερο δράσεων για τις φυλακές στο Βόλο


Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου), 22-24 Οκτώβρη, διοργανώνει τριήμερο δράσεων για τις φυλακές.
Την Παρασκευή 22/10, το πρωί, εκπρόσωποι του Δικτύου μαζί με δικηγόρους της Ομάδας Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση-επίσκεψη στις φυλακές Ανηλίκων Βόλου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μέσα στην Κασσαβέτεια, διοργανώνεται συναυλία για τους κρατούμενους, με την ευγενή συμμετοχή του επίσημου σχήματος «Μουσικά Σύνολα» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το Σάββατο 23/10, στις 12 το μεσημέρι, στο πάρκο Ασύλου καλείται συγκέντρωση και πορεία  προς τις φυλακές Ανηλίκων Βόλου. Την ίδια μέρα στις 7μμ, στο «Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών» (Ιωλκού 33) διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Κανένα παιδί σε κελί». Την συζήτηση θα ανοίξουν ο Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος, ο Νασίμ Λομάνι, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, και μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Την Κυριακή 24/10 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα, αμφιθέατρο «Κορδάτος») διοργανώνεται ημερίδα για τις φυλακές. Η έξαρση της καταστολής και της αυθαιρεσίας στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας -που έχει οδηγήσει 3 κρατούμενους σε 4 απόπειρες αυτοκτονίας τις τελευταίες 20 μέρες προκαλώντας και επερωτήσεις στη Βουλή- αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης που θα ξεκινήσει στις 11πμ, με εισηγητές την Ηρώ Διώτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, πρώην κρατούμενο και τη Ρόζα Κοβάνη, μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Σις 1μμ, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συζήτηση της ημερίδας με θέμα «Φυλακές: νομικές, κοινωνικές και πολιτικές οπτικές». Από τους εισηγητές που έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν, έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους ο Βασίλης Καρύδης, πανεπιστημιακός και βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και ο δικηγόρος Χάρης Λαδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!