Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΡΕΝ

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Η δημιουργία της Αριστερής Ενότητας πριν ένα χρόνο τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της φοιτητικής αριστεράς. Και επειδή έχει γίνει συνήθεια στην φοιτητική αριστερά όταν «ταράζεται», να μην απαντάει πολιτικά αλλά «στρατιωτικά», ζήσαμε όλοι το πως αντιμετωπίστηκε στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο. Αποκλεισμοί και δημιουργία προβλημάτων σε ψ/δ της Αριστερής Ενότητας, νοθείες και στο τέλος και απειλές και τραμπουκισμοί.

Φέτος η ανοδική πορεία της ενωτικής αριστεράς στην κοινωνία έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Και αυτό και πάλι εκνευρίζει. Το είδαμε στις συνελεύσεις της προηγούμενης βδομάδας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την τιμητική του, απασχόλησε περισσότερο από ότι η κυβέρνηση και οι νόμοι της και έφαγε τόνους λάσπης. Το είδαμε και τώρα με την όξυνση που επιδιώχθηκε από τα ΕΑΑΚ όσον αφορά το χώρο διεξαγωγής των διημέρων της Αριστερής Ενότητας και των ΕΑΑΚ που πραγματοποιούνται στις 22-23/03.

Ενώ έχει κυκλοφορήσει αφίσα της Αριστερής Ενότητας εδώ και μια βδομάδα που καλεί στο ΕΜΠ, ενώ έχουν βγει καλέσματα, ενώ τα ΕΑΑΚ συζητούσαν για το αν θα κάνουν το διήμερό τους στην Ιατρική ή αλλού, ξαφνικά πληροφορούμαστε ότι μέσα στις τελευταίες 2 μέρες τα ΕΑΑΚ «έκλεισαν» το ΜΑΧ και αποφάσισαν να κάνουν το διήμερό τους στο ΕΜΠ. Και εννοείται καμία προσπάθεια για συννενόηση ή να γίνει συνάντηση ή κάπως να βρεθεί μια λύση.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΧ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!

Είναι προφανές ότι ήταν σχεδιασμένο από την πλευρά των ΕΑΑΚ το να τσακωνόμαστε για ώρες μέσα στο ΕΜΠ για το ποιος θα πάρει την αίθουσα. Χωρίς να κάνει καμία δύναμη τη διαδικασία της. Και δεν ξέρουμε αν στα ΕΑΑΚ κοστίζει κάτι τέτοιο. Πιθανά ο τσαμπουκάς και το ξύλο με την Αριστερή Ενότητα να τους είναι πιο «προωθητικό» και ευχάριστο από τον πολιτικό τους προσανατολισμό για το κίνημα και την αριστερά. Μπορεί και να δίνει λόγο ύπαρξης στο διήμερό τους...

Εμείς όμως θέλουμε να κάνουμε τη διήμερη συνάντηση των φοιτητών/τριών που τοποθετούνται με την ενωτική και χρήσιμη στο κίνημα αριστερά. Για να αντιμετωπίσουμε τον νέο εσωτερικό κανονισμό – φασισμό και όχι τα ΕΑΑΚ. Γιατί ο αντίπαλος μας είναι η κυβέρνηση και ο νεοφιλελευθερισμός, όχι η υπόλοιπη αριστερά. Εμείς προτιμούμε να αποφύγουμε μια ηλίθια όξυνση, να αποφύγουμε αυτά που αηδιάζουν τους φοιτητές. Το να παίζουν ξύλο μεταξύ τους οι δυνάμεις της αριστεράς. Αν είχαμε να κάνουμε με την ΔΑΠ ή την ΠΑΣΠ θα είχαμε και διαφορετική στάση. Όμως δεν μπορεί να καλλιεργείται και να «στήνεται» μεγαλύτερη αντιπαλότητα μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς, απ’ ότι μεταξύ της αριστεράς και της γαλαζοπράσινης δεξιάς. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει!

Το διήμερο της Αριστερής Ενότητας λοιπόν μεταφέρεται στην Πάντειο. Για φέτος. Γιατί του χρόνου θα μπορούσαμε να κάνουμε και κοινές πανελλαδικές συναντήσεις των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας και της ΕΑΑΚ. Έτσι γρήγορα που αλλάζει το τοπίο και ανατρέπονται τα δεδομένα, ποτέ μη λέτε ποτέ.

Ξέρουμε άλλωστε πως τέτοιες οξύνσεις επιδιώκεται από τις «κομματικές ηγεσίες» των οργανώσεων της ΕΑΑΚ, ώστε να αποφευχθούν απώλειες, διαρροές, προβληματισμοί, αποσκιρτήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ… Ώστε να βρίσκεται «λόγος» διατήρησης της ηττημένης γραμμής του τρίτου πόλου… Δεν πειράζει.

Αργά ή γρήγορα το αυτονόητο τελικά θα επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!