Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το πώς γίνονται οι γενικές συνελεύσεις και το πώς παίρνονται οι αποφάσεις είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει απασχολεί τον κάθε ένα που θέλει να κατεβάσει ένα πλαίσιο.

Συνελεύσεις με 50 άτομα που θα παίρνουν απόφαση για μια αγωνιστική κινητοποίηση ή και για άλλα σημαντικά ζητήματα, ουσιαστικά αποτελεί κίνημα εικονικής πραγματικότητας που δεν απειλεί κανέναν, που το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει τη δυνατότητα σε παρατάξεις να εμφανίζουν ότι με τα πλαίσια τους έχουν πάρει 50-100 γενικές συνελεύσεις ,που πολλές φορές οι σύλλογοι αποφασίζουν έτσι κινήσεις και αιτήματα που η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών μιας σχολής π.χ δεν συμφωνεί ή δεν τον συγκινούν και έτσι καταλήγουμε π.χ σε πορείες που τις έχουν ψηφίσει 10 σύλλογοι και 20 εργατικά σωματεία να είναι 50 άτομα σύνολο.

Το φοιτητικό κίνημα τη προηγούμενη περίοδο μόνο έτσι δεν συγκροτήθηκε.

Κάθε εβδομάδα κάναμε γενική συνέλευση προκειμένου να επαναψηφίσουμε πλαίσια, προκειμένου έτσι να έχουμε διαρκώς τη συμφωνία των φοιτητών της σχολής

(να θυμίσουμε πως στην αρχή του φοιτητικού κινήματος υπήρχε η άποψη από άλλους να πάρουμε μια συνέλευση με κατάληψη π.χ για ένα μήνα) .Σε γενικές συνελεύσεις που δεν είχαν κόσμο ουκ ολίγες φορές επιλέξαμε να αναβληθούν προκειμένου να πάνε σε άλλες μέρες οπότε και θα ερχόταν περισσότερος κόσμος .Ή ακόμη πασχίσαμε κατά τη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος να γίνονται άπειρες εκδηλώσεις-συζητήσεις προκειμένου οι φοιτητές να ξέρουν για το τι παλέυουν………..

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα ήταν που χαρακτήρισαν τα Αριστερά Σχήματα τη προηγούμενη περίοδο, και αν θέλετε αυτή η επιμονή μας ήταν που οδήγησε το φοιτητικό σύλλογο μας να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από πολλούς άλλους συλλόγους πανελλαδικά και τοπικά στο φοιτητικό κίνημα.

Θυμόμαστε που κατέβαιναν σε διαδήλωση στην Αθήνα 70-80 φοιτητές του ΜΗΥΤΔ και άλλοι τόσοι από όλο το πανεπιστήμιο, θυμόμαστε που κατέβαιναν 150 και παραπάνω φοιτητές του τμήματος μας στις τοπικές πορείες.

Ή ακόμη περισσότερο το ότι αυτός ο σύλλογος δεν << απογοητεύτηκε>>δεν <<κώλωσε>> όταν το καλοκαίρι του 2006 οι καθηγητές του τμήματος επιχείρησαν να μας τιμωρήσουν για τις καταλήψεις και μας αφαίρεσαν μια εξεταστική , αλλά ξαναβγήκε στο δρόμο του αγώνα .

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ, ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.

Ακριβώς αυτή τη λογική υπερασπίζουμε και έτσι θέλουμε να παίρνονται οι αποφάσεις .Και ακριβώς για αυτό το λόγο αποχωρήσαμε από τη γενική συνέλευση προχθές το βράδυ .

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΑΖΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!