Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ανακοινωση Αριστερης Ενοτητας ΠΤΕΑ


 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ….ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ!!!!!!

Να δουμε τι άλλη έκπληξη μας περιμένει πια σε αυτην την σχολή!!!Μετά απο άπειρες υποσχέσεις προέδρων, παραπροέδρων, υπευθύνων, υπουργών, για διορισμούς, επαγγελματικά δικαιώματα, κατάργηση σεμιναρίων και τα λοιπά, μας λένε πλέον ότι δε μετράει ούτε η νοηματική….!!!!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή!



Μετά απο επικοινωνία μας με το σύλλογο αποφοίτων πληροφορηθήκαμε για τα εξής νεότερα: Οι απόφοιτοι, στην απεργία που ξαναέκαναν, πραγματοποίησαν ακόμα μια συνάντηση με την κ.Χριστοφιλοπούλου. Εκεί, ενώ λέχθηκε ξανά πως θα συμπεριληφθούμε στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, και πως θα καταργηθούν τα σεμινάρια των 400 ωρών, μας πληροφόρησαν ότι αυτό θα γίνει με το ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!Μιλάμε δηλαδή για νέο νόμο, άρα και για πολύ χρόνο ακόμα αναμονή.Επίσης όφειλαν να μας πληροφορίσουν πως ενώ αυτοί θέλουν να καταργήσουν τα σεμινάρια των 400 ωρών, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες λόγω της σθεναρής αντίστασης των πανεπιστημίων (Αναρωτιόμαστε και του δικού μας;;;;;) που προφανώς και δε θέλουν σε καμία περίπτωση την κατάργηση τους.Όταν ακόμα οι απόφοιτοι μας,έκαναν νύξη για 30μηνο, η απάντηση ήταν πως «θα το δούμε»,την ώρα που υπάρχουν απόφοιτοι μας με 65 και 70 μήνες προϋπηρεσία και οι δάσκαλοι της γενικής εκπαίδευσης αποκτούν οργανική θέση με μόλις 24 μήνες προϋπηρεσίας!

Τρομερό;;;;Έχουμε και άλλο!

Μέσα στα Χριστούγεννα, αποφασίσθηκε να μη θεωρείται προσόν διορισμού κανένας κύκλος νοηματικής πλην της ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ!! Ξέρετε πόσοι πέρασαν στις φετινές εξετάσεις επάρκειας;;;32!!!!Καλύπτονται άραγε τα κενά;Και για να καλυφθούν ,που μπορούμε να μάθουμε νοηματική;;;ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ!! Μάλιστα….Να πληρώσουμε δηλαδή 500 ευρώ για κάθε κύκλο συν πόσο χρόνο και χρήμα για να φτάσεις στην επάρκεια!

Και εδώ τίθεται το εξής ζήτημα. Μήπως το όλο θέμα θα καταλήξει όπως τα σεμινάρια ;Μήπως τελικά η ειδική αγωγή πουλάει τόσο πολύ που πάλι θα τρέξουν όλοι να μάθουν νοηματική; Γιατί όπως καταλαβαίνουμε ένας φυσικός, χημικός, οικονομολόγος με επάρκεια στη νοηματική θα μπαίνει σε σχολεία κωφών ή σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης που υπάρχουν κωφά παιδιά και δεν θα μπαίνει ένας δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.

Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να καταλάβουμε πως μόνο ενωτικά και οργανωμένα μαζί με όλες τις σχολές πανελλαδικά που είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς μπορεί να γίνει κάτι.
Δεχόμαστε ή οχι οτι στην τελική μια κυβέρνηση σαν αυτή του ΠΑΣΟΚ που επί δική της διακυβέρνησης συνέβη το όλο παράδοξο της σχολής μας μπορεί να αθετήσει για ακόμη μια φορά την δέσμευση της;
Τι δίνει για την παιδεία; Τι δίνει για την ειδική αγωγή;
Και μήπως όλα αυτα που λέει είναι μπαρούφες όταν είναι πιστός συνεχιστής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης; Και αν γίνει αυτό τι να τον κάνεις τον ΑΣΕΠ ;
Ας μην έχουμε καμιά ψευδαίσθηση. Χωρίς την πίεση και των αγώνα μας, καμία κυβέρνηση δεν θα μας χαρίσει τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!