Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ενάντια στα Διόδια


ΔΙΟΔΙΑ;  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!




Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σε όλη τη χωρά και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των πολιτών μέσα στη χωρά τους. H κατάσταση, αν συνεχιστεί έτσι, θα θυμίζει κατεχομένη Παλαιστίνη. Ιδιωτικές εταιρίες παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά.

Οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων τεράστιες. Δίνουν προίκα τον εθνικό πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές και τους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι αναλαμβάνουν-ακόμα και με χρήματα των φορολογούμενων-την κατασκευή και καρπώνονται τεράστια κέρδη απο την εκμετάλλευση για δεκαετίες έργων οπως το αεροδρόμιο Ελ .Βενιζέλος, η γέφυρα Ρίου Αντιρίου ,η Αττική οδός και η ΠΑΘΕ. 

Πυκνώνουν όμως και οι κινητοποιήσεις των πολιτών μέσα από τις επιτροπές αγώνα σε όλες τις περιοχές τις χωράς που πλήττονται από το νέο καθεστώς των διοδίων στους ιδιωτικοποιημένους-πρώην εθνικούς- δρόμους. Πλήθος πολιτών αρνούνται να πληρώσουν και διεκδικούν στην πράξη την κατάργηση τους.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας 

είχαμε τον διπλασιασμό της τιμής των διοδίων στο σταθμό Μοσχοχωρίου, που ωθεί καθημερινά πλήθος οδηγών να περνά από την παλιά εθνική οδό. Δρόμος ο οποίος είναι πλήρως ακατάλληλος με μεγάλη επικινδυνότητα και για τα διερχόμενα οχήματα, μικρά και βαρέα, αλλά και για πεζούς, μιας και διέρχεται από κατοικημένες περιοχές. Αποκορύφωμα αποτελεί η τραγική περίπτωση των Τεμπών. Οι μεγαλοεργολάβοι - "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. - ήταν πρόθυμοι να ρισκάρουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές γι'αυτό και δεν έλαβαν τα απαραίτητα μετρά ασφαλείας .

Την ίδια στιγμή αποδεικνύονται αρκετά επιμελείς στην (προ)είσπραξη των ληστρικών διοδίων και αλλά και στη δημιουργία παράνομων σταθμών σε παράπλευρους οδούς, όπως πχ στην Αττική. Δεν είναι καθόλου παράλογο, λοιπόν, να δούμε πλευρικά διόδια και στην παλιά εθνική Βόλου – Λάρισας. Η απόλυτα κερδοσκοπική πολιτική της εταιρίας συνεχίζεται με περισσό θράσος όταν προσπαθεί να επαναλειτουργήσει σταθμούς πριν και μετά την πολύωρη παράκαμψη των Τεμπών.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις κατοίκων απέτρεψαν την λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο και τη Λεπτοκαρυά. Η τοπική συντονιστική επιτροπή που συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων καλεί ,μετά τα τελευταία γεγονότα, την 

Τετάρτη 20 Γενάρη
στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33 – Τ. Οικονομάκη)
και ώρα 18.00

σε συζήτηση όσους επιθυμούν, για να οργανώσουμε τη
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια του Μοσχοχωρίου
την Κυριακή 24 Γενάρη και ώρα 12.00
μέρα Πανελλαδικής διαμαρτυρίας, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες επιτροπές της υπόλοιπης Θεσσαλίας


ü  ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ
ü  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ü  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ü  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
ü  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
ü  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η"ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε."ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  
ü  ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ
ü  ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!