Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ



Ο Τάκης Πολίτης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ... για τη συνδικαλιστική του δράση (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009).

OI ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ:
“ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ !”


Αν θεωρείται “απάτη εις βάρος του δημοσίου” η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας που αποφασίζεται συλλογικά και δηλώνεται δημόσια, τότε μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη με τον συνάδελφό μας.

Αν ο συνάδελφος είναι ένοχος επειδή υπερασπίστηκε - μαζί με πολλούς άλλους πανεπιστημιακούς στη χώρα- το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την τήρηση των συνταγματικών διατάξεων που το εγγυώνται, τότε είμαστε το ίδιο ένοχοι με κείνον!

Αν θεωρείται απάτη εις βάρος του δημοσίου το ότι άσκησε νόμιμο δικαίωμά του να μην υποβάλει ατομική δήλωση στο ίδρυμά του ότι απήργησε, τότε κι εμείς έχουμε διαπράξει αυτή την “απάτη”.

Ως υπεύθυνοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και δημόσιοι λειτουργοί αναπληρώνουμε σε εύθετο χρόνο το έργο που δεν επιτελούμε όταν απεργούμε ή απέχουμε από κάποιες εκπαιδευτικές λειτουργίες μας.

Αν αυτή η πράξη θεωρείται ότι ενέχει δόλο για απόκτηση "παράνομου περιουσιακού οφέλους" τότε κι εμείς θεωρούμε ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον συνάδελφο Τάκη Πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί, είμαστε αλληλέγγυοι στο διωκόμενο συνάδελφο Τάκη Πολίτη.

http://net.glotta.ntua.gr/politis/index.html

Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν το κείμενο στέλνουν: όνομα - επίθετο - ΑΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: net@ece.ntua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!