Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΡΕΝ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΣ


Εν μέσω καλοκαιριού και στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου το πρυτανικό συμβούλιο του Π.Θ αποφάσισε να χτυπήσει τα δικαιώματα των φοιτητών/τριών στη δωρεάν σίτιση, καταφέρνοντας έτσι και ένα πλήγμα προς τους εργαζόμενους που εργάζονται υπό καθεστώς εργολαβίας στα πανεπιστήμια και στις υπηρεσίες του.
Πιο συγκεκριμένα στις 30/6 το πρυτανικό συμβούλιο αποφάσισε την αναπροσαρμογή του ελαχίστου ορίου οικογενειακού εισοδήματος ,που επιτρέπει την έκδοση κάρτας σίτισης μειώνοντας το όριο από 60.000 σε 45.000 EURO (για τους περισσότερους φοιτητές), καθώς και την μείωση του χρόνου ισχύος της κάρτας.
Η συγκεκριμένη απόφαση είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση των φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτισης. Το φυσικό επακόλουθο αυτής της μείωσης ήταν η αναπροσαρμογή του catering για λιγότερος δικαιούχους που τελικά οδήγησε στην απόλυση η καλύτερα στην μη επαναπρόσληψη 8 εργαζόμενων στο Βόλο, συνολικά 20 στη Θεσσαλία, από τον επιχειρηματία.
Οι εργαζόμενοι στην ΧΟΥΤΟΣ catering Α.Ε. ζούνε πραγματικά σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας αφού απολύονται κάθε καλοκαίρι και επαναπροσλαμβάνονται το φθινόπωρο διασφαλίζοντας έτσι τα κέρδη του Χούτου. Μίας επιχείρησης που αποτελεί ουσιαστικά μονοπώλιο στην φοιτητική σίτιση και όπως φαίνεται εφαρμόζει οποιαδήποτε πρακτική προκειμένου να εξασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη της . Και όλα αυτά σε απόλυτη σύμπνοια με την διοίκηση του Π.Θ που αρχικά παραχώρησε πραξικοπηματικά την σίτιση του Π.Θ σε εργολάβο και τελικά με απόφαση της ,γίνεται ηθικός αυτουργός στην απόλυση 20 εργαζόμενων.
Και ενώ η δωρεάν σίτιση ,στέγαση και μεταφορά των φοιτητών θα έπρεπε να ήταν δεδομένη, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια για την συνολική υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου. Στον απίστευτα μικρό αριθμό φοιτητών που λαμβάνουν δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες, στην απαράδεκτη τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου έρχεται να προστεθεί και ο ολοένα μειούμενος αριθμός φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτισης .Εν μέσω οικονομικής κρίσης η οποία εκτονώνεται σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, η διοίκηση του Π.Θ. επιλέγει να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους ,σε μία περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται απ την υπερχρέωση στις τράπεζες ,την μείωση των μισθών και τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές.


Απαιτούμε
Άμεση πρόσληψη των 20 εργαζομένων από την ΧΟΥΤΟΣ catering Α.Ε.
Κατάργηση των εργολαβιών στα πανεπιστήμια (σίτιση ,καθαριότητα κλπ),μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ενάντια στην εργασιακή ομηρία, την εργοδοτική τρομοκρατία και την επισφάλεια.
Κατάργηση των ορίων οικογενειακού εισοδήματος για την δωρεάν σίτιση των φοιτητών.
Αύξηση των φοιτητικών εστιών.
Δημόσια, δωρεάν σίτιση στέγαση και μεταφορές για όλους τους φοιτητές.

Καλούμε
Σε παρασταση διαμαρτυριας την Πεμπτη 17 Σεπτεμβριου στην Πρυτανεια και συμβολικη καταληψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!