Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα


ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση με θεϊκό οξύ ενάντια στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), Κωνσταντίνα Κούνεβα από δυο τραμπούκους με βιτριόλι. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα και το σωματείο της αγωνίζονται σκληρά για την υπεράσπιση των εργαζόμενων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία και οργανώνουν ελληνίδες και μετανάστριες. Η συναδέλφισσα έχει δεχθεί πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι εργάτρια και μετανάστρια και για αυτό κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.
Η εταιρεία (ΟΙΚΟΜΕΤ) στην οποία δούλευε η Κωνσταντίνα Κούνεβα καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής και όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει τα νόμιμα δικαιώματα απολυόταν και το σωματείο βρισκόταν σε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας. Ταυτόχρονα η εταιρεία απολάμβανε προστασίας από τους δυο μεγάλους κρατικούς πελάτες της τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων οι οποίοι αδιαφορούσαν για τις διαρκείς καταγγελίες των εργαζομένων και του σωματείου και δεν έκαναν τίποτα για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Την ίδια αδιαφορία έχουν επιδείξει γι αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις δουλεμπορικης συμπεριφοράς στους εργαζόμενους, το Υπουργείο Μεταφορών το Υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες της κυβέρνησης και του κράτους έδιναν κάλυψη στις άθλιες εργοδοτικές πράξεις των εταιρειών του κλάδου μη θέλοντας να εμποδίσουν την κερδοφορία τους τη βασισμένη στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

- ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
- ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ
- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ
- ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!