Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΙΝΗ 14 ΜΗΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ




Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τους υπεύθυνους της εταιρείας «Μαρίνα Ζέας Α.Ε.» Σταύρο Κυριακούλη και Αγγελο Κόπιτσα για την καταστροφή του πρασίνου της πλατείας του Ναυτικού Μουσείου και την τοποθέτηση εμποδίων (μπάρες εισόδου) που απαγόρευαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη Ζέα.

Τα παράνομα έργα ξεκίνησαν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και διακόπηκαν μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων. Η εταιρεία είχε την πλήρη ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίες δεν αντέδρασαν.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2009, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο 2004 εκ μέρους των κατοίκων, ο τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.

Το δήθεν ολυμπιακό έργο της Ζέας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ χάρη στο τοπικό κίνημα πολιτών που αναπτύχθηκε γύρω από την Επιτροπή Κατοίκων Ζέας.

Σήμερα, η «Μαρίνα Ζέας Α.Ε.» δυστυχώς επανέρχεται επιχειρώντας να εκτελέσει νέες επεκτάσεις προβλητών με στόχο να μετατρέψει το Πασαλιμάνι σε λιμένα κρουαζιερόπλοιων. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας προκάλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο την ομόφωνη αντίδραση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, το οποίο και την απέρριψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!