Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Δήλωση ήττας η ομιλία του Όλμερτ για «εκεχειρία»





Η ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert στις 17 του Γενάρη για «εκεχειρία» αποτελεί δήλωση ήττας, αναφέρει δελτίο τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σημειώνει επίσης πως η διακοπή των αεροπορικών επιδρομών και η παραμονή των ισραηλινών κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί «εκεχειρία» και τονίζει πως για την αντίσταση οι κατοχικές δυνάμεις θα αποτελούν διαρκή στόχο, όσο βρίσκονται στη γη της Γάζας.

Ο σύντροφος Δρ. Maher Al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου και επικεφαλής του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera πως «ο λόγος του εγκληματία Όλμερτ, είναι ένας λόγος ήττας και μια μεγάλη νίκη για την αντίσταση και την ακλόνητη στάση του λαού της Λωρίδας της Γάζας». Τόνισε πως πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα του Παλαιστινιακού λαού και κάλεσε να στηριχτεί σ’ αυτή τη νίκη η επόμενη φάση του αγώνα ενάντια στον κατακτητή.

Ο σύντροφος Taher ανέφερε, πως ο εχθρός κατέλαβε τη γη μας μέσα σε 6 μέρες το 1967, αλλά σήμερα απέτυχε να καταλάβει αυτήν εδώ τη γωνιά, τη Λωρίδα της Γάζας, κι αυτό αποτελεί ένα νέο στάδιο και τιμή για την ακλόνητη στάση του λαού και της αντίστασής μας. Πρέπει να διδαχτούμε από τέτοια κατορθώματα πως η ξεκάθαρη πολιτική μας γραμμή και η εθνική ενότητα μπορούν να κερδίσουν, στη βάση της συνέχισης της αντίστασης και μιας πολιτικής στρατηγικής που να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, την Ανάπολη, τον Οδικό Χάρτη και το Όσλο, και όλες τις παράνομες και κενές συμφωνίες με τον κατακτητή. Ο λαός μας χρειάζεται μια ξεκάθαρη στρατηγική που να βασίζεται στις εθνικές Παλαιστινιακές αρχές όπως έχουν τεθεί από τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους στο ντοκουμέντο εθνικής συμφιλίωσης που έχουν καταθέσει.

Σημείωσε ακόμα πως η οικοδόμηση μαζικής διεθνούς λαϊκής αλληλεγγύης και υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού, βοήθησε να αποκαλυφθούν οι βαρβαρότητες και τα εγκλήματα του κατακτητή και αποτέλεσε μια σημαντική δύναμη υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού και τόνισε πως οι λαοί του κόσμου, αποδοκιμάζουν τον κατακτητή και τον σιωνισμό ως σύστημα απαράδεκτο, παράνομο και εγκληματικό.

Κλείνοντας τη συνέντευξη δήλωσε πως η ακλόνητη στάση του λαού της Γάζας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ηγέτες της σιωνιστικής τρομοκρατίας, τα επίσημα αραβικά καθεστώτα και ολόκληρο τον κόσμο. Το μήνυμα πως η θέληση του λαού μας δεν έχει τσακιστεί, πως ο λαός μας είναι αήττητος και δεν θα εγκαταλείψει την αντίσταση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τέλος, το Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει το αποκαλούμενο «μνημόνιο συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια «συμφωνία» ανάμεσα σε στρατηγικούς συμμάχους του εχθρικού στρατοπέδου. Μια συμφωνία που αποτελεί νέα επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό και τους άλλους αραβικούς λαούς, αρνείται το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, να αντιστέκονται στην κατοχή και τις επιθέσεις, μια συμφωνία που αρνείται την αραβική κυριαρχία των συνόρων και της γης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!