Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ της 10ης Ιανουαρίου 2009


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ εκτιμώντας τις πρόσφατες εξελίξεις θεωρεί ότι η αλλαγή προσώπου στο Υπ. Παιδείας δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης, και αποφασίζει:
Διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας και της κοινωνίας.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη ήταν μια έκρηξη οργής και αγανάκτησης της νεολαίας και των εργαζομένων για την βαθιά κοινωνική κρίση, για την πολιτική της καταστολής και της ωμής αστυνομικής βίας ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Μια κοινωνική κρίση που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τους οδηγεί σε σπουδές χωρίς προοπτική, στην επισφαλή εργασία, στην εργασία χωρίς δικαιώματα κοινωνικά και εργασιακά, στην ανεργία, σε ένα εργασιακό μεσαίωνα.

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θεωρούμε ότι αυτή η κρίση μας αφορά και αφορά και το πανεπιστήμιο.
Για αυτό αποφασίζουμε να οργανώσουμε μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας, της παιδείας, της κοινωνίας.

Καλούμε τους Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και, σε συνεργασία με τους φοιτητές και τους άλλους εργαζόμενους μέσα στα πανεπιστήμια, να οργανώσουν εκδηλώσεις διαλόγου για την παιδεία, την προοπτική των νέων, για την εργασία, την ανεργία και τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για την πολιτική που παράγει αυτή την κρίση.

Για τις διεκδικήσεις μας

Η ΠΟΣΔΕΠ εμμένει στις θέσεις και στα αιτήματα που έχει προβάλει το πανεπιστημιακό κίνημα τα οποία αφορούν τη συνολική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας, τα οικονομικά των πανεπιστημιακών αλλά και συνολικότερα τη χρηματοδότηση, με ιδιαίτερη αιχμή την ιδιωτικοποίηση με το νόμο για τα κολέγια και την Οδηγία της ΕΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας.
Προκηρύσσουμε τριήμερη προειδοποιητική απεργία

Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Γραμματεία, εκτιμώντας τις εξελίξεις να ορίσει το χρόνο της απεργίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Διοικούσα Επιτροπή και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ είναι σε ετοιμότητα:

Για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση (ενέργειες καταστολής, επιχειρούμενη συρρίκνωση του πανεπιστημιακού ασύλου , έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 36/2005 της ΣΕ).

Συζήτηση για το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Για να επεξεργαστεί τη θέση της ΠΟΣΔΕΠ για το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση,

Συγκαλείται η Διοικούσα Επιτροπή στις 24 Ιανουαρίου ΄09, ημέρα Σάββατο με αποκλειστικό θέμα το σύστημα πρόσβασης


Για το 9ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

Αποφασίστηκαν όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν την προσυνεδριακή διαδικασία και τη διεξαγωγή του 9ου Συνεδρίου.
Οι σχετικές ρυθμίσεις θα αποσταλούν άμεσα στους Συλλόγους με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!