Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

12 Δεκέμβρη … 13 Φλεβάρη … και συνεχίζουμε

Την περασμένη Τετάρτη οι δρόμοι όλης της χώρας ξαναγέμισαν. Οι χώροι εργασίας έμειναν για δεύτερη φορά, μέσα σε 2 μήνες, σχεδόν άδειοι. Αιτία?

Η σφοδρή αντιασφαλιστική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειάς.

Η πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου απασχόλησης δεν κατάφερε να ξεγελάσει κανένα, μιας και ο ρόλος της Πετραλιά είναι ξεκάθαρος. Διακοσμιτικότατος και με σκοπό να στρογγυλέψει τις γωνίες της πρότασης για το ασφαλιστικό του Μαγγίνα, ενώ ολοφάνερα πλέον, έχει αναλάβει προσωπικά ο Καραμανλής να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του νέου νομοσχεδίου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η συζήτηση στη βουλή ανοίγει λίγο μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, οι οποίες μπορεί να μην είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία, ήταν όμως αντίστοιχων μεγεθών, πράγμα το οποίο δείχνει την συνειδητοποίηση του κόσμου και το γεγονός ότι το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτή την επιδρομή είναι ο αγώνας. Μαζικός – Ενωτικός – Διαρκής. Όλα αυτά σε ένα φόντο το οποίο αναβλύζει μπόχα από παντού. Σκάνδαλα στο υπουργείο πολιτισμού, σκάνδαλα συναλλαγών, σκάνδαλα εκβιασμών, σκάνδαλα με τη siemens, σκάνδαλα συμμορίτικης συνεργασίας ΜΑΤ- χρυσής αυγής, σκάνδαλα … σκάνδαλα … σκάνδαλα παντού! Το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να αντιπολιτευθεί και προσπαθώντας να μπολιάσει τις εσωτερικές ίντριγκες και κόντρες επιμένει στο δήθεν «φιλεργατικό» νόμο Ρέππα.

Τα παραπάνω αποτελούν τους βασικούς πυλώνες περιγραφής του πολιτικού συστήματος σήμερα, με την κρίση την οποία περνά να είναι ξεκάθαρη και έντονη. Η Αριστερά οφείλει να οξύνει την κρίση αυτή ακόμη περισσότερο, οφείλει να οργανώσει και να ενισχύσει τους αγώνες που αναπτύσσονται. Αντίθετα, τα φαινόμενα των διαφορετικών πορειών και των ξεχωριστών συγκεντρώσεων δεν προσφέρουν τίποτα στο εργατικό κίνημα. Η διάσπαση των κινημάτων, είτε λόγω διαφορετικών αιτημάτων είτε από φόβο μήπως θιχθεί η καθαρότητα της ταξικής συνείδησης, μόνο πισωγυρίσματα μπορούν να φέρουν, αναποτελεσματικότητα και απογοήτευση.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αριστερές συλλογικότητες και κάθε ανένταχτο φοιτητή να συμμετέχει στην

«Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια Στην Αντιασφαλιστική Επιδρομή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!