Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ Φ.Σ. ΜΗΥΤΔ 12/02

Βαδίζουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα για δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση

Το νέο έτος βρίσκει το Μαξίμου και τα ΜΜΕ να αναδύουν την μπόχα της διαφθοράς. Με τα σκάνδαλα Ζαχόπουλου και Siemens να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και να ακουμπάνε το ΠΑΣΟΚ, τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς και τον ίδιο τον Καραμανλή, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των, αναμεμειγμένων, ΜΜΕ να παρουσιάσουν τα γεγονότα σαν καθαρά «ρόζ». Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για την διαφθορά όμως, η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χτυπώντας τα κεκτημένα των εργαζομένων. Πρόκειται γιατί την πιο λυσσαλέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση τα τελευταία χρόνια με στόχο την διάλυση της. Μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ανακόπηκε από τη μεγαλιώδη πανελλαδική απεργία της 12 Δεκέμβρη, που καταγράφτηκε σαν η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων και οδήγησε ουσιαστικά στην αποπομπή Μαγγίνα από το Υπουργείο Εργασίας.

«Δεν θα γίνουμε η γενιά των 600€»

Από 1/1/2008 έχει τεθεί σε εφαρμογή ο Νόμος Ρέππα, ψηφισμένος επι ΠΑΣΟΚ ο οποίος ήδη μειώνει τις συντάξεις και ενοποιεί τα ειδικά ταμεία και αποτελεί συμπλήρωμα του Ν. Σιούφα του ’92. Η τωρινή επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση έρχεται να ολοκληρώσει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και ουσιαστικά να προωθήσει το σχέδιο των «3 Πυλώνων». ‘Οπου ο πρώτος θα αποτελεί την εθνική σύνταξη –στα όρια του σημερινού ΕΚΑΣ–, ο δεύτερος θα στηρίζεται στα επαγγελματικά ταμεία –με αποθεματικά που θα προέρχονται από τον κόπο μας και θα τζογάρονται για να πλουτίζουν οι επιτήδειοι–, και ο τρίτος θα αποτελεί την ιδιωτική ασφάλιση, χτυπιούνται τα συλλογικά δικαιώματα και δημιουργούνται μόνο υποχρεώσεις . Πρόκειται γιατί την πιο λυσσαλέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση τα τελευταία χρόνια με στόχο την διάλυση της. Η προσπάθεια περικοπής συντάξεων έως και 30% , η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης(που κυρίως θα πλήξει τις γυναίκες), οι αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (που πετάνε έξω 300.000 εργαζόμενους) καθώς και οι ενοποιήσεις ταμείων έχουν πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στον κόσμο της εργασίας.

Στόχος της κυβέρνησης και του κεφαλαίου είναι η απαλλαγή των επιχειρηματιών από τις εισφορές στα ταμεία, η φοροεπιδρομή στα μικρά και κατώτερα στρώματα και η δημιουργεία πελατείας για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Χρησιμοποιείται και πάλι σαν εξιλαστήριο θύμα η νέα γενιά (για αυτήν υποτίθεται θα ισχύσουν τα μέτρα) και η τακτική του διαχωρισμού με σκοπό την διάσπαση και την αποδυνάμωση της αντίστασης των εργαζομένων. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ρυθμίσεις που αρχικά αφορούν τους νέους εργαζόμενους σταδιακά εφαρμόζονται και στους υπόλοιπους, που βαφτίζονται «ρετιρέ» και «προνομιούχοι» και μπαίνουν ακόμα ευκολότερα στο στόχαστρο. Είναι επίσης εμφανές ότι η ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση κλπ που αφορούν κυρίως τους νέους εργαζόμενους , αλλά συμβάλλουν στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με την μείωση των εσόδων του, δεν θίγονται καν.

Ένα κίνημα στα χνάρια του 16

Παρά την αλλαγή υπουργού μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 12/12. Μετά την απεργία της 13 Φλεβάρη θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που στην ουσία φαίνεται ότι παραμένουν οι ίδιες. Οι βασικές κατευθύνσεις που έχει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας και το να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων. Εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά στους δρόμους και να κάνουμε την 13 Φλεβάρη μια κινητοποίηση ακόμα μεγαλύτερη από της 12/12. Να επιδιώξουμε ένα κίνημα στα χνάρια του νικηφόρου φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του αρ. 16. Ένα κίνημα στο οποίο καλούμε την ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν ουσιαστικά και ενεργητικά, με τον τρόπο που συμμετείχε η ΠΟΣΔΕΠ στο φοιτητικό κίνημα, και όχι να προκαλούν σύγχυση και χάος όπως κάνουν τώρα οι ξεπουλημένες ηγεσίες τους. Ένα κίνημα που θα λέει «όχι» στον κοινωνικό διάλογο, καθαρά και παντού. Γιατι για εμάς, ο κοινωνικός διάλογος φτιάχτηκε για να νομιμοποιεί κυβερνητικές επιλογές και να μοιράζει ευθύνες. Γιατί δεν είμαστε κοινωνικοί εταίροι με αυτούς που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και καταργούν τα δικαιώματά μας, δεν είμαστε εταίροι ούτε με το κράτος ούτε με το κεφάλαιο. Ένα κίνημα που θα βαδίζει στον δρόμο του ενωμένου αγώνα, με κοινά αιτήματα και κοινές πορείες δίχως διασπαστικές τάσεις διότι έτσι αποδείχτηκε ότι μπορεί να πετυχαίνει νίκες.

Ο πρωθυπουργός περιμένει την απεργία για να αποφασίσει αν θα εξαγγείλει περισσότερο ή λιγότερο σκληρά μέτρα. Όλοι αυτοί που είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στον οχετό, έχουν το θράσος να μιλάνε για το μεροκάματα και το ένσημο του κάθε εργαζόμενου. Η παρουσία μας στην απεργία της 13 Φλεβάρη θα τους δώσει το μήνυμα. Ότι είμαστε ακόμα εδώ, για τους ίδιους και ακόμα περισσότερους λόγους από ότι στις 12 Δεκέμβρη. Και ότι δε θα τους αφήσουμε ήσυχους

Απαιτούμε:

Δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση - Έξω το κεφάλαιο από την ασφάλιση και την υγεία

• Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα λεφτά των εργαζόμενων.

• Να υπερασπιστούμε το θεσμό των κατώτερων ορίων σύνταξης, ίσης με τον κατώτερο μισθό της ΕΓΣΣΕ.

• Καμία αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας.

• Ασφάλιση όλων των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των μεταναστών.

• Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου της ανεργίας και της ασθένειας.

• Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα.

• Να εγγυηθεί το κράτος όλες τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Καλούμε σε:

  • Συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο, και στην πορεία στις 13/2 στις 9:00 μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στο εργατικό κέντρο.
  • Κατάληψη της σχολής την ημέρα της πορείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!