Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Διήμερο των Αριστερών Σχημάτων, 8 & 9 Δεκέμβρη 2007, Παιδαγωγικό Αθήνας

Ζήσαμε δύο χρόνια μιας μεγάλης αναταραχής. Μια αναταραχή που εμπόδισε το «μεταρρυθμιστικό έργο» της κυβέρνησης Καραμανλή και εξανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16. Το κίνημα αυτό έκανε τους αγώνες και τις εκρήξεις ξανά επίκαιρες και αποτελεσματικές. Έδειξε ότι η αναγκαία συνθήκη για να δώσουμε στο μέλλον νέες, νικηφόρες μάχες είναι ο μαζικός, ενωτικός και ανυποχώρητος αγώνας. Ανάγκασε όλη τη φοιτητική αριστερά να τοποθετηθεί γύρω από το θέμα της ενότητας, που πριν από λίγο καιρό αποτελούσε απαγορευμένη λέξη για αυτήν. Δημιούργησε τους όρους ώστε να οικοδομηθεί ένα μάχιμο πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα κάνει την παιδεία, θέμα κεντρικής πολιτικής διάταξης, που θα δίνει πραγματικές και όχι εικονικές μάχες, που θα γίνεται επικίνδυνο για την αστική πολιτική, που θα δίνει ελπίδα στον κόσμο που αγωνίζεται.
Παρόλα αυτά η προκλητική κυβέρνηση Καραμανλή, θέλει να επιβάλλει τον νεοφιλελεύθερο μεσαίωνα παντού. Η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, ο προϋπολογισμός της φτώχειας για την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές δαπάνες, η εφαρμογή του νόμου πλαίσιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείχνει τα σχέδιά της.
Στις 8 και 9 Δεκέμβρη φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε μια συνάντηση όπου θα συναντηθεί ένα σημαντικό δυναμικό από το κίνημα της τελευταίας διετίας. Όπου θα συζητηθεί όλη η πείρα που βγήκε από τους αγώνες που δώσαμε, αλλά και το πώς οργανώνουμε τις νέες μάχες που έρχονται.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Σάββατο 8/12 στις 12:00: Άνοιγμα Διημέρου
Σάββατο 8/12 στις 13:00: Τρεις παράλληλες θεματικές ενότητες:1. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Άξονες πάλης.2. Το φοιτητικό κίνημα και η φοιτητική αριστερά. Πρωτοβουλίες και προτάσεις.3. Η δομή, ο χαρακτήρας, η λειτουργία και η ταυτότητα των Αριστερών Σχημάτων.
Σάββατο 8/12 στις 18:30: Κεντρική εκδήλωση
Κυριακή 9/12 στις 12:00: Πανελλαδική Συνέλευση των Αριστερών Σχημάτων
8-9 Δεκέμβρη, Παιδαγωγικό, Ναυαρίνου και Χ.Τρικούπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!