Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ;

Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εξαντλείται μόνο στην επίθεση στην δημόσια δωρεάν παιδεία. Το τελευταίο διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Και όπως και για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έτσι και γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα έχει επιστρατεύσει «σοφούς», «αναλυτές» και πάσης φύσεως παπαγαλάκια, για να πείσει ότι αν δεν γίνουν «μεταρρυθμίσεις», το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα καταρρεύσει!

Μέχρι τώρα, στα 35 χρόνια, βγαίνει κάποιος στη σύνταξη. Η κυβέρνηση θέλει να το αυξήσει στα 37 και πάμε για τα 40!

Με αλχημείες αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η μείωση στις συντάξεις φτάνει ως και το 30%!

Αρκετοί κλάδοι (μηχανικοί, δικηγόροι, υγειονομικοί κ.α.) ξεχνάνε την σχετικά καλή ασφάλισή και περίθαλψή τους! Αν δεν τους αρέσει το ΙΚΑ, ας πάνε σε μια ιδιωτική ασφαλιστική…

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής, όσο και αν κόπτονται να πείσουν για το ανάποδο. Είναι να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να παίρνουμε -όσο το δυνατόν για λιγότερο διάστημα- μικρότερη σύνταξη. Είναι να διαλυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Είναι να πληρώνεις στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, αν δε θες να πεινάσεις όταν δε θα μπορείς πια να δουλεύεις.

Τα τεχνάσματα της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας παραπλανήσουν. Διάλογο ζητούσαν και για να φτιάξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ίδιο κάνουν και τώρα. Για την «άσχημη κατάσταση» της δημόσιας εκπαίδευσης μιλούσαν και όταν ήθελαν να την αποτελειώσουν, το ίδιο κάνουν και τώρα που θέλουν να αποτελειώσουν το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Ότι δεν βάζουν λεφτά στα ΑΕΙ-ΤΕΙ λόγω κακοδιαχείρισης μας έλεγαν, το ίδιο λένε για τα ταμεία που οι ίδιοι έχουν ληστέψει! Συντεχνίες και μειοψηφίες μας έλεγαν, τα ίδια λένε για τους εργαζόμενους. Μένει να δούμε αν με το που βγουν στο δρόμο τους πουν ταραξίες…

Ακόμα δουλειά δε βρήκα. Για σύνταξη θα κοιτάω;

Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Δεν είναι πρόβλημα των 50άρηδων. Όλες οι αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία υπό τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις» αφορούν κυρίως αυτούς που έρχονται, τη νέα γενιά, τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη γενιά των 500 και 700 ευρώ. Όλες οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στην κατεύθυνση της ευελιξίας – δηλαδή της ανασφάλειας, αφορούν τους νέους! Η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αφορούν τις γενιές που έρχονται! Το αν σε κάποιο πρόβλημα υγείας θα έχουμε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη δεν αφορά το τι θα κάνουμε σε 40 χρόνια!

Δεν είναι τυχαίο που έχουν πληθύνει οι έρευνες που μιλάνε για τους νέους/νέες που στα 30 δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι, που δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να ονειρευτούν το μέλλον τους, που είναι μεταξύ ανεργίας και εργασίας με 700 ευρώ! Και οι αγώνες μας, πέρα από το ότι ζητούν την υπεράσπιση του άρθρου 16 και την κατάργηση του νόμου πλαίσιο, είναι και μια φωνή αγωνίας και οργής για αυτό το μέλλον. Η διάλυση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης φέρνει πιο κοντά αυτό το μέλλον. Τελικά θα επιτρέψουμε να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας; Με λιγότερα δικαιώματα σε παιδεία, εργασία, ασφάλιση; Στο χέρι μας είναι!

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια κοινωνική ασφάλιση! Κάτω τα χέρια σας από τα ταμεία – δώστε πίσω τα κλεμμένα!

Όχι στη μερική απασχόληση, μερικό μισθό, μερική ζωή, μερικά δικαιώματα. Σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από έναν μισθό. Όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα στο πτυχίο!

Να στείλουμε τον προκλητικό προϋπολογισμό στα σκουπίδια. Δώστε λεφτά για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση! Να αυξηθούν δραστικά οι κοινωνικές δαπάνες!

Για ένα μέτωπο φοιτητών – εργαζόμενων – απασχολήσιμων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την εργασία, την ασφάλιση!

Καλούμε σε γενικές συνελεύσεις των συλλόγων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

Στις 12 Δεκέμβρη που οι εργαζόμενοι θα απεργούν, οι φοιτητές να καταλάβουν τις σχολές!

Στις 12 Δεκέμβρη είμαστε στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!