Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Απόφαση της Πανελλαδικής Συνάντησης

1. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που εντείνεται η κυβερνητική επίθεση στην εκπαίδευση, επιδιώκοντας να περάσει ότι σταμάτησε το φοιτητικό κίνημα με τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα του τα τελευταία 2 χρόνια. Γίνεται προσπάθεια είτε να εφαρμοστούν διατάξεις του νόμου πλαίσιο (βλ. συζήτηση για αιώνιους φοιτητές) είτε με όχημα την ευρωπαϊκή οδηγία για την εξίσωση των πτυχίων ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ να περάσει από το παράθυρο η αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος και αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια εφαρμογής των νόμων που πέρασε η κυβέρνηση Καραμανλή και ενάντια στους οποίους πάλεψε το φοιτητικό κίνημα (αξιολόγηση, πιστωτικές μονάδες κλπ.). Την εντεινόμενη αυτή επίθεση συμπληρώνει και η μείωση των δαπανών για την παιδεία στο 3,1% του ΑΕΠ που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το έτος 2008. Για την εκπαιδευτική συγκυρία το πανελλαδικό διήμερο των Αριστερών Σχημάτων υιοθετεί ανακοίνωση με τίτλο: «Για την αστική πολιτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές» η οποία και απηχεί τη γενική και ειδική μας τοποθέτηση για την εκπαίδευση σήμερα.
2. Εντός 20 ημερών θα διαμορφωθεί, από τριμελής επιτροπή, το τελικό διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα πάλης των αριστερών σχημάτων το οποίο θα βασίζεται στο γενικό προσχέδιο που κατατέθηκε στο διήμερο και στις παρατηρήσεις και προσθήκες που έγιναν.
3. Επιμένουμε στην κατεύθυνση της ενότητας της αριστεράς, επιμένουμε στην ανάγκη δημιουργίας μετώπου εντός και εκτός των φοιτητικών χώρων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό. Με βάση τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και το ρόλο που καλείται να παίξει η αριστερά την επόμενη περίοδο για να δημιουργηθούν όροι για νέα ξεσπάσματα, αγώνες, αντιστάσεις απευθύνουμε ανακοίνωση – πρόσκληση συγκρότησης μετώπου προς όλη την αριστερά με τίτλο: «Να ενώσουμε ότι μπορεί να ενωθεί! Να δυναμώσουμε την αριστερά των αντιστάσεων!»

4. Επιμένουμε στη λειτουργία, στην ύπαρξη, στην προώθηση της «Αριστερής Ενότητας». Η Αριστερή Ενότητα είναι η μόνη πρωτοβουλία που διάβασε σωστά το φοιτητικό ξέσπασμα, είναι όμως ανάγκη τώρα να πάρει πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά στους φοιτητικούς χώρους, που θα επαναφέρουν το ζήτημα του αγώνα και πως συνεχίζουμε. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει πιο ζωντανές διαδικασίες, για να σταθεροποιήσει την λειτουργία της και τοπικά και πανελλαδικά, να συνεχίσει να αποτελεί ένα διαρκώς ανοιχτό πόλο της αριστεράς μέσα στου φοιτητικούς χώρους. Απευθύνουμε κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις με τίτλο: «Για την Αριστερή Ενότητα»
5. Δίνουμε ώθηση στην «από τα κάτω» λειτουργία και συγκρότηση των αριστερών σχημάτων στη γραμμή της ενότητας της αριστεράς για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Θέλουμε τα αριστερά σχήματα να συγκροτούνται και να λειτουργούν στη βάση πρωτοβουλιών και κινηματικών δράσεων στις σχολές.
6. Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην οριζόντια διασύνδεση των σχημάτων πανελλαδικά. Το επόμενο διάσημα άμεσα θα δημιουργηθούν λίστες ενημέρωσης και συντονισμού μέσω του διαδικτύου και ήδη φτιάχνεται ένα forum στο site των αριστερών σχημάτων για την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και υλικών πανελλαδικά.
7. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και η επίθεση στη νεολαία με τις νέες εργασιακές σχέσεις, καθορίζει την ταυτότητας μας και προωθούμε τη σύνδεση με όλους τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό. Τα αριστερά σχήματα να αποτελέσουν εκείνη τη δύναμη που θα προβάλλει τη σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το λαικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες και θα φέρνει την πραγματικότητα της εργασιακής προοπτικής των σημερινών φοιτητών μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Εντείνουμε τη δράση μας για να αποτελεί το φοιτητικό κίνημα οργανικό στοιχείο των αγώνων που δίνει η κοινωνία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.
8. Το 13ο τεύχους του εντύπου των αριστερών σχημάτων θα εκδοθεί αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με όλα τα υλικά του διημέρου (εισηγήσεις από τις θεματικές, διάφορες κείμενα που κατατέθηκαν από πολλά σχήματα πανελλαδικά, αποφάσεις κλπ.).

1 σχόλιο:

plants VS anunaki είπε...

δειτε την συνέντευξη τσιπρα στους bloggers εδώ

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!