Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ψηφισμα για τις Γενικες Συνελευσεις


28 ΟΚΤΩΒΡΗ … ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ … ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Την 28η Οκτώβρη, σε δεκάδες πόλεις τις ελλάδας, ο λαός με περηφάνεια διεκδίκησε και ανέκτησε την ημέρα τιμής του αντιφασιστικού αγώνα, βροντοφωνάζοντας ενα μεγάλο ΟΧΙ στην νέα κατοχή.
 
Μετά τα ΝΑΙ της ελληνικής κυβέρνησης στην σύνοδο κορυφής της 26ης οκτώβρη για το «κούρεμα» του χρέους και την νέα δανειακή σύμβαση, χιλιάδες λαού φωνάξαμε το δικό μας ΟΧΙ στην κυβέρνηση και την τρόικα, το δικό μας ΟΧΙ στην δανειακή σύμβαση, τα συμβόλαια θανάτου της κοινωνίας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το δικό μας ΟΧΙ στο κουρέλιασμα του συντάγματος, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπιας μας, το δικό μας ΟΧΙ στην εξαθλίωση και την αδικία που βιώνουμε καθημερινά.
 
Η στοχοποίηση των «επισήμων», εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος της χρεοκοπίας –με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Προέδρου της «Δημοκρατίας» απ’ την εξέδρα των επισήμων  και την πραγματοποίηση της παρέλασης μπροστά σε χιλιάδες Θεσσαλονικείς– καθώς και η δύναμη του ενωμένου λαού φόβισε τα επιτελεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Η νέα, πραξικοπηματικά διορισμένη, συγκυβέρνηση έρχεται τώρα να κατηγορήσει 17(ανάμεσα στους οποίους και ένας φοιτητής του Μαθηματικού ΑΠΘ και μέλος της Αριστερής Ενότητας) απ’ τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην «παρέλαση του λαού» ως «υποκινητές» των γεγονότων. Το αντιδραστικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δείχνει το πραγματικό αντιδημοκρατικό του πρόσωπο, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις δίκαιες αντιδράσεις και να τρομοκρατήσει τον λαό. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η δίωξη εναντίων των 17, είναι δίωξη εναντίων όλου του λαού που αγωνίζεται για το ψωμί και την ελευθερία του. Όσο και να προσπαθούν να μιλήσουν για μειοψηφίες, υποκινητές και έκτροπα, η 28η Οκτώβρη θα είναι για μας μέρα έκφρασης και απαίτησης για Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
 
Η Αριστερή Ενότητα καλεί όλους τους φοιτητές, την νεολαία και όλο τον λαό να στηρίξει τους 17 διωκώμενους και να υπερασπιστεί το νόημα των διαδηλώσεων της 28ης Οκτώβρη. Δηλώνουμε σε όλους αυτούς που διαλύουν την κοινωνία πως η απάντηση του λαού θα είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο συνεχής αγώνας, μέχρι να φύγουν όλοι τους και να ανοίξει ένας νέος δρόμος για τον λαό και την χώρα.
 
Να σταματήσει κάθε έρευνα/δίωξη για την “παρέλαση του λαού” στη Θεσσαλονίκη.
Κάτω τα χέρια απ’ τις Δημοκρατικές Ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!