Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα των πολιτών ενάντια στα χαράτσια


Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε

Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας – επιτροπές κατοίκων σε κάθε γειτονιά
Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για το χαράτσι, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν τον «κανονικό» λογαριασμό της ΔΕΗ! Κινδυνεύουν να βρεθούν έτσι καταχείμωνα χωρίς ρεύμα και άρα χωρίς θέρμανση και χωρίς τροφή.
Με το πιστόλι στο κρόταφο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) έκαναν τη ζωή μας κόλαση. Με το εισόδημά να λεηλατείται, τις απολύσεις να τσακίζουν κόκαλα, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συμβάσεις να καταργούνται.
Το χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα είναι παράνομο, βάρβαρο και άδικο !
Δε θα το ανεχτούμε! Δε θα υποκύψουμε σε αυτό τον εκβιασμό!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη!
Δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!
Εκεί που αυτοί σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!
Και μόνο έτσι θα βάλουμε τις βάσεις για να κατακτήσουμε όσα μας κλέβουν: τις δουλειές, τους μισθούς μας, το δικαίωμά μας σε δωρεάν μόρφωση, περίθαλψη και ασφάλιση, την ίδια μας τη ζωή.
  • Καλούμε όλους τους πολίτες στη γειτονιάς μας και οργανώνουμε συνελεύσεις ώστε να κάνουμε πράξη την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συνεννόησης και αλληλεγγύης, ανταλλάσσοντας τηλέφωνα, οργανώνοντας ομάδες περιφρούρησης που θα αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής του ρεύματος.
  • Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για έγκαιρη ενημέρωση και αποτροπή των συνεργείων διακοπής του ρεύματος.
  • Καλούμε όλους τους πολίτες, τις κινήσεις πολιτών, εργατικά σωματεία, φορείς, συλλόγους γειτονιάς, δημοτικές κινήσεις, κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε συντονισμό και κοινή δράση
Συγκέντρωση και Πορεία την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 6μμ στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
πολίτες ενάντια στα χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!