Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Προταση-πλαισιο για τις Γ.Σ. ενοψει Πολυτεχνειου


38 χρόνια μετά,
Κάτω η χούντα!

Κάτω από την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο ελληνικός λαός με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του, πυροδοτήθηκαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ιστορικής σημασίας. Η εκπληκτική συμμετοχή στην απεργία της 19-20/10 και το μεγαλειώδες «ΌΧΙ» στην κατοχή, από τον λαό που γέμισε τους δρόμους είναι αυτά που στην ουσία δρομολόγησαν την πτώση της κυβέρνηση Παπανδρέου και γελοιοποίησαν το σάπιο πολιτικό σύστημα. Δημοψήφισμα και εκλογές ακυρώθηκαν. Οι Μέρκελ και Σαρκοζί ωμά και απροκάλυπτα υπέδειξαν την πορεία και το ερώτημα για τον ελληνικό λαό.

Ενάντια στη παράνομη κυβέρνηση και τη μαύρη συμμαχία
 που θέλει να ερημώσει την χώρα.

Πίσω από το εκβιαστικό δίλημμα «Ευρώ ή καταστροφή» συντελέστηκε ένα εσωτερικό πραξικόπημα. Το «κόμμα της Ευρώπης»  (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) , του οποίου πρώτη πρόβα ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, ενωμένο κάτω από τον εκλεκτό της τρόικας και των ευρωπαικών τραπεζών Λουκά Παπαδήμο, συγκρότησε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Πρωταρχικός στόχος αυτής της αντιδημοκρατικής και πλήρους απονομιμοποιημένης κυβέρνησης είναι ένας. Η εξασφάλιση της 6ης δόσης και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, πάσει θυσία. Αποτέλεσμα θα είναι η ερήμωση της χώρας. Αλυσόδεμα στον μηχανισμό του χρέους, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυση υγείας και παιδείας, και εν γένει φτωχοποίηση του ελληνικού λαού είναι το πρόγραμμα που επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες και με χαρά θα υλοποιήσουν οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
Το μέλλον που σχεδιάζεται για την νεολαία αυτής της χώρας είναι εξίσου δυσοίωνο, αν όχι χειρότερο. Το πανεπιστήμιο και η παιδεία εν γένει, βάλλονται με ανεπανάληπτη λύσσα. Σε μία χώρα διαλυμένη, προφανώς είναι ανύπαρκτες οι δυνατότητες μόρφωσης και δουλειάς με αξιοπρέπεια. Στην πραγματικότητα αφαιρείται το ίδιο το δικαίωμα στην γνώση και μαζί του καταδικάζεται και το μέλλον του τόπου. Η προοπτική για μετανάστευση φαντάζει ολοένα και πιο δελεαστική.

Ο λαικός ξεσηκωμός, δρόμος για μια άλλη πορεία.

Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος, πέρα από την διάλυση και την χρεωκοπία. Τον κατέδειξε ο λαικός παράγοντας και η εμφάνιση του ως καταλύτης των εξελίξεων. Βρίσκεται στον αγώνα για πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας. Εαν αυτή την στιγμή το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενωθεί και συγκροτήσει ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο  για να φύγουν όλοι αυτοί που λυμαίνονται το μέλλον της χώρας, υπάρχει ελπίδα. Το κίνημα των πλατειών, οι ανεπανάληπτης μαζικότητας απεργίες, το λαικό ξέσπασμα της 28 Οκτωβρίου, όλα είναι ενδείξεις οτι σήμερα είναι εφικτός ένας μεγάλος λαικός ξεσηκωμός. Ένας ξεσηκωμός που θα έρθει να σαρώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και να διώξει τρόικα και κυβέρνηση. Έτσι μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή προς όφελος του λαού και της νεολαίας.


17 Νοεμβρη 2011, Ανεξαρτησία-Ελευθερία-Δημοκρατία-Αλληλεγγύη

38 χρόνια μετά η φετινή 17 Νοέμβρη μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι διαφορετικό. Τότε το φοιτητικό κίνημα αποτέλεσε την πρωτοπορία στον αντιδικατορικό αγώνα. Στο Πολυτεχνείο συγκροτήθηκε μια πλατιά ενότητα των κομματιών της κοινωνίας γύρω από το τρίπτυχο «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία». Αναγεννήθηκαν αξίες, απαγορευμένες από την χούντα, όπως η αλληλεγγύη και η δημοκρατία. Συγκροτήθηκε η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση. Το αποκορύφωμα αυτών των διεργασιών εκφράστηκε στους φοιτητικούς χώρους από όπου ξεκίνησε η παλλαϊκή εξέγερση του '73 με το κάλεσμα του πρώτου συντονιστικού της κατάληψης του Πολυτεχνείου σε πολιτικό αγώνα για την πτώση της χούντας.
Σήμερα η ανάγκη να ρίξουμε την νέα χούντα είναι ολοένα και πιο επιτακτική. Οι φοιτητές και η νεολαία μπορούν και πρέπει να παίξουν έναν διαφορετικό ρόλο. Χτισμένο και πάλι μέσα από την δημοκρατία, την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Η φετινή 17 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την πρώτη απάντηση στα σχέδια της νέας πραξικοπηματικής, αντισυνταγματικής κυβέρνησης. Μια βροντερή εναντίωση του ελληνικού λαού στην νέα σύμβαση και την διάλυση του μέλλοντός του.

Υπάρχει άλλος δρόμος και βρίσκεται στα χέρια μας



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·                 Κάτω η παράνομη και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου-«εθνικής σωτηρίας».
·                 Να φύγει το σάπιο πολιτικό σύστημα
·                 Έξω η τρόικα από την χώρα.
·                 Πραγματική δημοκρατία τώρα!
·                 Όχι στην Νέα Δανειακή Σύμβαση.
·                 Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση παιδείας,υγείας, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.
·                 Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:


·                 Κατάληψη από Τρίτη 15/11 μέχρι και Πέμπτη 17/11.
·                 Παλλαική πορεία την Πέμπτη 17/11 στις 17:00, από την Πλ Ελευθερίας.
·                 Συμμετοχή και στήριξη στις δράσεις των εργαζομένων του ΠΘ.
·                 Μετατροπή του Θόλου, σε κέντρο αγώνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
·                 Συντονισμό με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια στην εκπαίδευση και την κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!