Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ψηφισμα για Γενικες Συνελευσεις


Ο Φοιτητικός Σύλλογος (....) στέκεται δίπλα στους 6 διωκόμενους για τα εξεγερτικά γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 στο Βόλο και ζητά την άμεση απόσυρση κάθε κατηγορίας τους.
Έχουμε καταγγείλει πολλάκις το όργιο κρατικής καταστολής που εκτυλίχθηκε σε πανελλαδική κλίμακα τις μέρες της εξέγερσης του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρόλο το κλίμα τρομοκράτησης που προωθούσε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όπως σήμερα του ΠΑΣΟΚ, σε δεκάδες πόλεις είχαν γίνει μαζικότατες και μαχητικές διαδηλώσεις, καθώς χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι της επισφαλούς εργασίας, άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες είχαν βγει στους δρόμους αψηφώντας την αστυνομοκρατία. Όλες οι διαδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο είχαν τότε χτυπηθεί άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια ανταπάντησης του αστικού κράτους, προληπτικού τσακίσματος του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και προετοιμασίας των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους μαζικούς αγώνες που αναπτύσσονταν.
Εκατοντάδες αγωνιστές είχαν τραυματιστεί από κτυπήματα των δυνάμεων κρατικής καταστολής και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι είχαν προσαχθεί και συλληφθεί στο σωρό. Ο απολογισμός τότε ήταν 273 συλλήψεις και τουλάχιστον 67 παράτυπες προφυλακίσεις. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι διαδηλωτές είχαν πιαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και είχαν παραπεμφθεί σε δίκες χρονικά μακριά από την εξέγερση και διαχωρισμένες ώστε να μην φαίνεται πως οι επιθέσεις της αστυνομίας ήταν οργανωμένες κατά του μαζικού κινήματος που διαδήλωνε με αφορμή την κρατική καταστολή και αιτία την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση.
Στο Βόλο συγκεκριμένα είχαν γίνει συλλήψεις, τις οποίες ακολούθησαν πολύωρες και εξαντλητικές ανακρίσεις χωρίς την ενημέρωση δικηγορών ή ακόμα και των γονιών στην περίπτωση ανήλικων μαθητών.
Η υπόθεση των 6 συναγωνιστών μας με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους της εξέγερσης και που πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή στις 26.5.2011, 1.6.2011 και 15.6.2011 ξεπερνάει κάθε προηγούμενο αφού δεν υπήρξε καν προσαγωγή ή σύλληψη τους, παρά μόνο ετεροχρονισμένες καταθέσεις 2 αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου και «αδιάψευστα πλάνα» από παράνομα τοποθετημένες κάμερες. Επιπλέον, με τη βία και τον εκφοβισμό αποσπάστηκε επίσης ετεροχρονισμένη κατάθεση ανήλικου, τότε, μαθητή, ο οποίος υπό απειλές, βασανιστήρια και άσκηση ψυχολογικής βίας υποχρεώθηκε να υπογράψει ό, τι βόλευε το Τμήμα Ασφάλειας. Είναι πασιφανές ότι οι κλήσεις στον ανακριτή και η απειλή του ορισμού δικάσιμου πάνω σε ανυπόστατες και προκατασκευασμένες κατηγορίες, αποτελούν μεθόδευση του Τμήματος Ασφάλειας και σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται.
Αποδεικνύεται πως ο μόνος δρόμος επιβολής του καπιταλιστικού συστήματος σε καιρούς κρίσης κι απονομιμοποίησής του, περνάει μέσα από την άγρια και βαθιά τρομοκράτηση και καταστολή του νεολαιίστικου κι εργατικού κινήματος. Σε συνθήκες επικείμενης χρεωκοπίας, το αστικό κράτος βιάζεται να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο και με κάθε τρόπο απέναντι στις μάζες που θα βγουν στο προσκήνιο της Ιστορίας. Πρώτο του μέλημα φαίνεται να είναι το κλείσιμο της στρόφιγγας του Δεκέμβρη, λόγω της ουσίας κι ενέργειας που αποδέσμευσε κοινωνικά. Από αυτή την άποψη βλέπουμε και την πρωτοφανή, ακόμη και για μια αστική δημοκρατία, βαρβαρότητα που έλαβε χώρα στην απεργία της 11ης Μάη με έναν διαδηλωτή σε κωματώδη κατάσταση αλλά και το παρακρατικό πογκρόμ επιθέσεων φασιστικών συμμοριών με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία ενός 21χρονου μετανάστη μια μέρα νωρίτερα. Είναι ηλίου φαεινότερο πως η κοινωνική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και οφείλουμε να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία και παίρνοντας πίσω τη ζωή που μας κλέβουν.
Η απαίτηση για άμεση και οριστική απόσυρση όλων των κατηγοριών των κατηγορούμενων, είναι υπόθεση όλων μας κι έτσι είναι υπόθεση και του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος που τις μέρες εκείνες συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στις διαδηλώσεις και βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τη μανία του αστικού κράτους μέσω των δυνάμεων καταστολής. Οι ολοφάνερα εκδικητικές αυτές διώξεις, γίνονται για να αποτελέσουν μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία. Αν αυτό που δικάζεται στο πρόσωπο των 6 συναγωνιστών μας είναι η ίδια η υπόθεση της εξέγερσης και των πρακτικών που αυτή γέννησε, είμαστε όλοι μας ένοχοι. Διαφορετικά πρόκειται για ξεκάθαρη πρόκληση ενάντια σε κάθε αγωνιστή του μαζικού κινήματος που οργανώνεται απέναντι στη διάλυση της ζωής του.


Ο Φοιτητικός Σύλλογος (....) ζητά την άμεση απόσυρση κάθε κατηγορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!