Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τελικά όλοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι;


 Απαντηση στην καταγγελια των ΕΑΑΚ

Την παραμονή των φοιτητικών εκλογών η ΕΑΑΚ πραγματοποιεί μια εκστρατεία στις εφορευτικές επιτροπές των σχολών για να καταθέσει ψηφοδέλτια συχνά ληξιπρόθεσμα (Δίκτυα-Μηχανολόγοι-ΠΤΕΑ) με 1-2 φοιτητές φαντάσματα στην πολιτική, κινηματική και συνδικαλιστική ζωή των συλλόγων αυτών οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν καν στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις. Η στάση της Αριστερής Ενότητας ήταν η υπεράσπιση μιας άποψης και μιας διαδικασίας που αντιλαμβάνεται τις εκλογές, όχι σαν μια μάχη εκπλήξεων της τελευταίας στιγμής  και ψηφοδελτίων φαντασμάτων που στόχο έχει να τσιμπήσει τα ποσοστά, αλλά σαν μια αποτύπωση μιας καθημερινής πολιτικής δουλειάς για την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου αγωνιστικού φοιτητικού κινήματος. Περιμέναμε τουλάχιστον από την αριστερά να στήριζε μια τέτοιου είδους διαδικασία και όχι να έχει μοναδικό μέλημα της εκλογική διάσωση του εαυτού της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΑΑΚ έχει καταθέσει ψηφοδέλτιο στη σχολή. Πρόπερσι αντιπρόσωποι των ΕΑΑΚ από άλλη σχολή μας ξαναυπόσχονταν ένα σχήμα το οποίο θα παρέμβαινε, θα συμμετείχε θα οργάνωνε αντιστάσεις κ.λ.π. αλλά τελικά πήρε 0 ψήφους και εξαφανίστηκε για άλλα 2 χρόνια μέχρι 16 ώρες πριν τις σημερινές εκλογές.     
Η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ αρχιτεκτονικής, που μόνο αρχιτεκτονικής θα μπορούσε να είναι αφού δεν υπάρχει πραγματικό σχήμα στους Μηχανολόγους, αναφέρει πως η ΑΡ.ΕΝ. και η ΠΚΣ υπερασπίστηκαν την διαδικασία κατάθεσης ψηφοδελτίων αλλά δεν εξηγεί ποιος εγγυήθηκε την παραβίαση της. Η ΔΑΠ αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο της ΕΑΑΚ καθώς εξασφάλισε την κατάθεση του ψηφοδελτίου της προκειμένου να περιοριστεί έστω και λίγο η επιρροή της ΑΡ.ΕΝ., που αναδείχτηκε σε καθημερινό αντίπαλο της ΔΑΠ στην προσπάθεια αδρανοποίησης του συλλόγου και αποπολιτικοποίησης των διαδικασιών του, μιας προσπάθειας που βρίσκει σύμμαχο όποιους αντιλαμβάνονται τις εκλογές απλά και μόνο σαν διαδικασία καταγραφής χωρίς προηγούμενη πολιτική παρέμβαση. Οι συναγωνιστές των ΕΑΑΚ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι η εκφώνηση κάποιας πολιτικής γραμμής αυτή που γεννά συμμαχίες αλλά η πολιτική πρακτική.
Ειδικά από μια δύναμη που φέρεται ενάντια στην εκλογολαγνεία, στην ΕΦΕΕ και αναθέτει όλη την εξουσία στις γενικές συνελεύσεις θα περιμέναμε να αντιλαμβάνεται αναλόγως την πολιτική της παρέμβαση. Παρ΄ όλα αυτά ελπίζουμε κάποτε η παρέμβαση των ΕΑΑΚ στους Μηχανολόγους, ενάντια σε όσους μας κλέβουν το μέλλον να παραταθεί και εκτός του διημέρου των εκλογών, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ενωτική δράση της αριστεράς.

                                                                 ΑΡΕΝ Μηχανολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!