Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοινωση ΑΡΕΝ Βολου


Σε μια τόσο κρίσιμη και σημαντική συγκυρία τόσο για την χώρα, λόγο της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε όλη την κοινωνία,  αλλά και για την Παιδεία, με το νέο νόμο πλαίσιο, την κατασυκοφάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και την περιστολή του ασύλου, η ΚΝΕ/ΜΑΣ πασχίζει να παίξει πυροσβεστικό ρόλο  στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φοιτητικού κινήματος.  

Τις προηγούμενες μέρες με κορύφωση το πρωί της Δευτέρας όλα τα υλικά των ΕΑΑΚ στο Βόλο καταστρέφονταν και στη θέση τους βρισκόταν μια καταγγελία της ΚΝΕ. Σε όλη την Ελλάδα η ΚΝΕ επιτίθεται σε χώρους και μέλη των ΕΑΑΚ με αφορμή μια διένεξη που είχαν στη Πάντειο για μια πλακέτα-μνημίο, που καλούσε σε μια εκδήλωση της ΚΝΕ αφιερωμένη στην νεκρή αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου,  η οποία αφαιρέθηκε από μέλη των ΕΑΑΚ.

Δυστυχώς την πρακτική αυτή την έχουμε ξαναζήσει στον Βόλο και μάλιστα από πρώτο χέρι. Ήταν την περίοδο αμέσως μετά το μεγαλειώδες κίνημα του ’06-‘’07’, όταν οι δυνάμεις καταστολής της ΚΝΕ τραμπούκισαν και προπηλάκισαν μελή της Αριστερής Ενότητας, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα «επιβληθούν». Κάτι ανάλογο θέλουν να ατυχούν σήμερα σε βάρος των ΕΑΑΚ.

Επί τις αρχής καταδικάζουμε την καταστροφή πολιτικού υλικού, ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, και αναρωτιόμαστε πώς η απαγόρευση αριστερής πολιτικής παρέμβασης  αποτελεί πρακτική ενάντια στον  φασισμό και τον αντικομουνισμό; Οι συνάδελφοι της ΚΝΕ φερόμενοι ενάντια σε εκοφίτες και φασίστες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού αστισμού ξυλοκόπησαν μέλη των ΕΑΑΚ αφήνοντας τις παρατάξεις του δικομματισμού να συνεχίσουν να χλευάζουν την αριστερά και το φοιτητικό κίνημα. Οι ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις, όπως εκφράζονται με τα θλιβερά προχθεσινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μόνο καλό δεν προσφέρουν στους αγώνες που θέλουμε να πυροδοτηθούν στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, τραμπουκισμοί όπως αυτοί που έγιναν από μεριάς ΚΝΕ/ΜΑΣ προς μελή των ΕΑΑΚ, βυθίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανυποληψία την Αριστερά και το κίνημα συνολικά και κάνουν την κυβέρνηση να τρίβει τα χεριά της με ικανοποίηση.  

Εμείς ως Αριστερή Ενότητα αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας σε αυτή τη συγκυρία είναι να καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις μέσα στο Πανεπιστήμιο για κοινή συμπόρευση και ενωτικό μέτωπο ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό μέσα στις σχολές (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ). Να απεμπλακούμε από λογικές ιδεολογικής καθαρότητας από όποιον κ΄αν εκφέρονται και να εμπνευστούμε από την εμπειρία του νικηφόρων φοιτητικών κινημάτων. Εμείς ας κάνουμε πολιτική όχι με όρους σεχταρισμού αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"για κοινή συμπόρευση και ενωτικό μέτωπο ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό μέσα στις σχολές (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ)"

κατεβάστε μερικά ακόμα κοινά πλαίσια με την ΠΑΣΠ, και μην φοβάστε η κοινή συμπόρευση θα έρθει!
ζώα!

sosat είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΤΟ ΜΗΤΣΟ, ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ .... ?
Η ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ , ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ....
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η "ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ" ,
ΠΟΙΑ ΚΟΛΩΝΑ?
ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ?
ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΗΛΗΘΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΗΚΙΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ, Ή ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ.....

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ είπε...

@Ανωνυμε των 7.53 ασχολησου με την παραταξη σου και ασε την λασπολογια κατα μερος.

@tasos Εισαι εκτος τοπου και χρονου. Καταρχας εμεις δεν υοθετουμε τους ισχυρισμους των ΕΑΑΚ οποτε αυτα που λες τραβα και πες τα σε αυτους. Οσο για το αντιΚΚΕ μενος εισαι βαθια νυχτωμενος.

Νομιζεις οτι αυτη η Αριστερα μπορει να παλεψει για αλλες μερες? Μπορει αυτη η Αριστερα να αλλαξει τα πραγματα στην κοινωνια,στην χωρα η ποσο μαλλον στον ιδιο της τον εαυτο? Εμεις θεωρουμε οτι δεν μπορει να ξεφυγει απο την ανυποληψια της, και οσο οι ΕΑΑΚιτες αλλα και πρωτιστα οι Κνιτες παιζουν με τα κουβαδακια τους και μαλωνουν για κολωνες και αφισες, τοσο η Αριστερα θα ειναι απλος θεατης και κομπαρσος. Οποτε τα παραπονα σου ας γινουν πρωτιστα στα φιλαρακια σου τους Κνιτες, αυτους τους τραμπουκους με τα κοκκινα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ είπε...

Πρεπει να εχεις χοντρο προβλημα με την ΑΡΕΝ ετσι? Αληθεια τι σε χαλασε πιο πολυ? Η ανακοινση που εβγαλε ή η συντριπτικη ηττα που τρως μεσα στις συνελευσεις?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

''με αφορμή μια διένεξη που είχαν στη Πάντειο για μια πλακέτα-μνημίο''

WTF???

Αυτο καταλαβε η ΑΡΕΝ?
Οκ μαλλον μια διενεξη και στο ΒΟλο θα εγινε................

arenitis είπε...

Αυτη η διολα Αριστερα..μια ζωη διενεξεις ειναι για αφισες και κολωνες. Και εις ανωτερα!!Την επομενη ευχομαι σε ακομη μεγαλυτερες επιτυχιες!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!