Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παλαιστινιακές οργανώσεις απορρίπτουν την πίεση ΗΠΑ / Σιωνιστών για απευθείας διαπραγματεύσεις

Πηγή: www.pflp.ps/english/
Αναδημοσιευση απο  Free Palestine


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μαζί με τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ, το Δημοκρατικό Μέτωπο και 7 άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις εξέδωσαν κοινή δήλωση στη Δαμασκό αντιτιθέμενες στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων άμεσων ή έμμεσων, με το Ισραήλ στις 15 Αυγούστου 2010. Η κοινή δήλωση, την οποία διάβασε σε συνέντευξη Τύπου ο σύντροφος Δρ Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και επικεφαλής του τμήματος του στην εξορία, προειδοποίησε για τις «σοβαρές συνέπειες της συνέχισης της πολιτικής του παραχωρήσεων και συμβιβασμών των παλαιστινιακών εθνικών δικαιωμάτων».


Οι 11 παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του PFLP, της Χαμάς, της Ισλαμικής Τζιχάντ, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Γενικού Στρατηγείου και άλλων, συναντήθηκαν την Κυριακή, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Παλαιστινιακή Αρχή να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να καταστήσει σαφές ότι η επανάληψη αυτών των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, είτε άμεσες είτε έμμεσες, θέτει τα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού ως αντικείμενα στις επιταγές των ΗΠΑ και του σιωνισμού. Η δήλωση των παρατάξεων που εκδόθηκε από κοινού και διαβάστηκε από τον σύντροφο Taher είπε ότι ο στόχος των ΗΠΑ και του στρατηγικού συμμάχου τους, του σιωνιστικού κράτους έχει ως στόχο την εξαφάνιση των εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, την ίδια στιγμή που καλύπτει τις εγκληματικές πρακτικές της κατοχής, την οικοδόμηση εποικισμών, την εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ και την πολιορκία της Γάζας». Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι η κατοχή προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα με την οποία η παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε παλαιστινιακό έδαφος νομιμοποιείται για πάντα μέσω αυτών των διαπραγματεύσεων.

Ο σύντροφος Taher είπε: «Οι πιέσεις των ΗΠΑ και των σιωνιστών για διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων είναι μια προσπάθεια να προσφερθεί κάλυψη για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή». Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι «σε μια εποχή με αυξανόμενη διεθνή κίνηση αλληλεγγύης προς το παλαιστινιακό λαό και τα δίκαια αιτήματά του και με αυξανόμενη την απομόνωση του Ισραήλ ως ένα ρατσιστικό κράτος, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιμένουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις για να προσφέρουν μια σανίδα σωτηρίας για άρση της απομόνωσης του εγκληματικού κράτους κατοχής».

Η δήλωση κάλεσε σε σταμάτημα της εσωτερικής διαμάχης και προέτρεψε αντί των διαπραγματεύσεων, η Παλαιστινιακή Αρχή να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση εθνικής ενότητας «και να σταματήσει να ποντάρει σε μάταιες διαπραγματεύσεις, αλλά να παραμείνει σταθερή στα παλαιστινιακά εθνικά δικαιώματα και σταθερές και στην επιλογή της αντίστασης για την απελευθέρωση της γης και τον τερματισμό της κατοχής».

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, δήλωσε ότι η συνάντηση των παρατάξεων ήταν «εξαιρετική όσον αφορά την ποιότητα και τον αριθμό και το ειδικό βάρος των παρατάξεων της παλαιστινιακής πολιτικής σκηνής και τι αντιπροσωπεύει η συνάντηση στο παλαιστινιακό πολιτικό πλαίσιο. Ο χρόνος που διεξήχθη ήταν εξαιρετικός, υπό το φως της ισραηλινής επιθετικότητας και της συνεχιζόμενης αμερικανικής πίεσης στην περιοχή», τονίζοντας ότι η δήλωση απορρίπτει τόσο τις άμεσες όσο και έμμεσες διαπραγματεύσεις και αντανακλά ένα ευρύ φάσμα των παλαιστινιακών πολιτικών απόψεων.

Το PFLP εξέδωσε επίσης δήλωση στις 15 Αυγούστου, 2010, τονίζοντας ότι υπάρχει επιτακτική και ιστορική αποστολή για την εθνική σωτηρία και την εθνική ενότητα του παλαιστινιακού λαού, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των εθνικών θεσμών τους, και ότι η παλαιστινιακή ηγεσία πρέπει να απορρίψει οποιεσδήποτε αμερικανικές πιέσεις που ωθούν τους Παλαιστίνιους σε απευθείας διαπραγματεύσεις, οι οποίες παρέχουν κάλυψη για τη συνέχιση του εποικιστικού προγράμματος και προσπαθεί να εξαλείψει την υπόθεση των Παλαιστινίων. Κάνει έκκληση για ένα συνεκτικό εθνικό φόρουμ όλων των εθνικών και ισλαμικών δυνάμεων για τον τερματισμό της διαίρεσης και την αποκατάσταση της ενότητας προς το εθνικό συμφέρον του παλαιστινιακού λαού για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά της επιστροφής και αυτοδιάθεσης και όλα τα εθνικά δικαιώματα. Το Μέτωπο τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από κάθε δήλωση του "Κουαρτέτου", λέγοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική αξία ή υποχρέωση για συμμόρφωση με τις επιθυμίες του Κουαρτέτου που εξακολουθεί να επιτρέπει τη συνεχιζόμενη ισραηλινά εγκλήματα εναντίον του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!