Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ερωτηση Αριστερής Ενότητας ΠΤΕΑ προς Πρυτανεια Π.Θ. και Συλλογο Διδασκοντων ΠΤΕΑ για τα επαγγελματικα δικαιωματα του τμηματος


Ο λογος αποστολης του συγκεκριμενου mail γινεται με αφορμη το μονιμο προβλημα του ΠΤΕΑ σχετικα με τα εργασιακα του δικαιωματα και την νεα προβληματικη κατασταση που εχει προκυψει το τελευταιο διαστημα .Απευθυνόμενοι λοιπόν τόσο στην Πρυτανεία όσο και στους καθήγητές αλλά και τον Πρόεδρο του ΠΤΕΑ , θέλουμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:



1) Όπως είχαμε πει προσωπικά τόσο στον Πρύτανη όσο και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος, το ΠΤΕΑ δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα που να  εξασφαλίζουν τους αποφοίτους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Ζητήσαμε λοιπόν να γίνει μια επιτροπή όπου να συντάξει αρχικά το κείμενο που θα καταγράφει που μπορούμε να δουλέψουμε, με σκοπό να γίνει άμεσα συνάντηση με τον/την Νομικό/ ή σύμβουλο του ΠΘ έτσι ώστε να προλάβουμε τη Συγκλητο της Παρασκευής για να ψηφιστεί επιτέλους το αυτονόητο. Η επιτροπή έγινε. Απο κει και πέρα;
Η πρώτη ερώτηση αφορά αυτό ακριβώς. Επειδή συμμετέχαμε στην σύνταξη του κειμένου και ξέρουμε ότι το κείμενο απο μεριάς επιτροπής είναι έτοιμο, ζητάμε να μάθουμε πόσο έχει προχωρήσει το θέμα με τη Νομική Σύμβουλο και αν είμαστε έτοιμοι για την Παρασκευή. Επίσης , θεωρούμε καλό να γίνει και ένας απολογισμός πάνω σε αυτό την Τετάρτη στη Συνέλευση αλλά και παράλληλα ένας έλεγχος απο την Πρυτανεία.

2)Το δεύτερο ερώτημα αφορά την εγκύκλιο των δασκάλων Γενικής Εκπαίδευσης που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας και αναφέρει τα εξής:


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ I:  Οι υποψήφιοι των κλάδων  ΠΕ60 και ΠΕ70  της Α/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και  ΠΕ02 και ΠΕ03 της Β/θμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους την επιλογή του πεδίου «για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», το οποίο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η προϋπηρεσία που θα αποκτηθεί από όσους προσληφθούν θα αναγνωρίζεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αρμόδια είναι η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, τηλ. 210 344 2190,  344 3797.

ακόμα αναφέρει :
    Εκτός των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11, και οι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ32, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να επιλέξουν (και) το σχετικό πεδίο της Α/θμιας Εκπ/σης καθώς ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σχετικές προσλήψεις και στην Α/θμια Εκπ/ση.
    α2) ως αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και στις λοιπές περιοχές Α/θμιας ή/και Β/θμιας Εκπ/σης, κατά την α1 περίπτωση.
    β1) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Α/θμιας Εκπ/σης σε περίπτωση κατά την οποία εξαντληθούν οι πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής (τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρο 22  του ν. 3699/2008).
    β2) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπ/σης σε περίπτωση κατά την οποία εξαντληθούν οι πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής (τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρο 22  του ν. 3699/2008).
    β3) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το «πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

3)Τέλος εκεί που αναφέρει τα τμήματα που έχουν παιδαγωγική επάρκεια , εμείς δεν αναφερόμαστε πουθενά.

Η ερώτηση μας είναι η εξής: Που είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και που είναι οι καθηγητές του ΠΤΕΑ σε όλα αυτά; Όταν το μοναδικό παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα όπως θέλουμε να λέμε παντού οδηγείται  απλά στο λουκέτο;
Πώς επιτρέπετε κ. Πρυτανη  να δημοσιευονται τέτοια πράγματα απο το Υπουργείο που ακυρώνουν ένα τμήμα του πανεπιστημίου σας και να μην κανετε τίποτα;
Πως επιτρέπετε κ. Πρόεδρε του ΠΤΕΑ να ακυρώνουν την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα, να μας λένε πως στα ειδικά σχολεία στα τμήματα ένταξης αλλά και στην παράλληλη στήριξη μπορεί να δουλέψει οποιοσδήποτε δάσκαλος χωρίς κανένα τυπικό προσον και να μην κάνετε τίποτα;
Το όλο ζήτημα με αυτή τη σχολή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Παλεύαμε τόσο καιρό για τα αυτονόητα και τώρα έρχεται μια εγκύκλιος που λέει πως όσοι δάσκαλοι επιθυμείτε να δουλέψετε στην Ειδική Αγωγη.... συμπληρώστε το κουτάκι!!!!
Εμείς πιστευουμε οτι στοχευμένα μας οδηγούν στο κλεισιμο και πως η σχολή μας με τον καιρό δε θα έχει λόγο ύπαρξης καθώς θα βγάζει μόνο ανέργους. Ναι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, πρακτική άσκηση , αλλά ανέργους. Αλλά πάνω απ΄ολα θα βάζει άσχετους και επικίνδυνους στην Ειδική Αγωγή. Είμαστε όλοι ηθικά αλλά και πρακτικά υπευθυνοι.
Αν στοχευετε να μη μας βοηθήσετε και να μας αφήνετε ξεκρέμαστους, κλείστε το τότε το τμήμα , να μην κοροιδεύουμε και τον κόσμο που έρχεται να γίνει δάσκαλος ή νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής.

Περιμένουμε απαντήσεις τόσο απο σας κ. Πρύτανη, όσο και απο τους καθηγητές μας.
Ακόμα σας καλούμε να απαντήσετε στους φοιτητές το λόγο που τελικά υπάρχει αυτό το τμήμα.

Το θέμα θα τεθεί τόσο στην Γενική Συνέλευση του ΠΤΕΑ την Τετάρτη , όσο και στη Συγκλητο την Παρασκευή.



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!