Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ανακοινωση ΑΡΕΝ ΠΤΕΑ


                                                 Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 
 Εδώ και αρκετές μέρες, η Ελλάδα βρίσκεται σ’ ένα κλίμα τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση των Βρυξελλών αλλά και οι αιώνιοι υποστηρικτές τους, τα ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν πως αν μας κόψουν το 14ο μισθό, αν μας αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, αν μας αφαιρέσουν κάθε μας δικαίωμα, αν φερθούμε ως σωστοί Έλληνες σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση , τότε η χώρα θα ξεφύγει από την κρίση. Και ποια είναι η συνολική λύση κατ’ αυτούς; Το Πρόγραμμα Σταθερότητας,
το οποίο είναι μια μεγάλη προσπάθεια να αφαιρέσουν δικαιώματα, να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο την κοινωνία προς τα κάτω και να κερδοσκοπήσουν πάλι οι “συνήθεις ύποπτοι”(=οι πλούσιοι). Το πάγωμα μισθών και συντάξεων αλλά και των κοινωνικών δαπανών (π.χ. για την Παιδεία, την υγεία κτλ.) συνηγορούν σ' αυτό! Τα χιλιάδες χρέη που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια για τον πλουτισμό των λίγων θέλουν να τα πληρώσουν οι πολλοί, ο λαός. Είναι γνωστοί αυτοί που -ακόμα και σήμερα- δεν πληρώνουν! Οι εφοπλιστές και οι offshore εταιρείες, που δεν φορολογούνται. Οι τράπεζες, που πήραν 28 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 –χρονιά κρίσης– κέρδη 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα ΜΜΕ που, ενώ χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ουδείς τα καλεί να πληρώσουν. Η εκκλησία, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, δεν φορολογείται. Και μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε πως θα κόψουν το 30% από δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και από τα επιδόματα άδειας. Όταν υπήρχαν χρήματα, τα έπαιρναν οι γνωστοί. Τώρα που «δεν υπάρχει σάλιο», την πληρώνουν οι άγνωστοι.


Προφανώς  η οικονομική κρίση θα χτυπούσε την Ειδική Αγωγή αλλά και την εκπαίδευση γενικότερα…

Η πρώτη δήλωση ήρθε από την τόσο ευαίσθητη σε εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως παρουσιάζεται κ. Διαμαντοπούλου. «Φέτος οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα μειωθούν στο μηδέν, γιατί είναι πολλοί και κάθονται…»



Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι απόφοιτοι του τμήματος μας την Πέμπτη, όλες οι δεσμεύσεις που θεωρητικά είχαν κάνει την προηγούμενη φορά για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τις παίρνουν πίσω:

·         Τελικά μάλλον δεν θα υπάρξει ΑΣΕΠ για μας, όπως τόσο έντονα διατυμπάνιζαν το προηγούμενο διάστημα..
·                     Ακόμα και αν κάποτε υπάρξει, δε θα ισχύει το 30μηνο. Ακόμα και αν δουλεύουμε δηλαδή 8 χρόνια αναπληρωτές, η προϋπηρεσία μας δεν θα αποτελεί βασικό προσόν για διορισμό μα ούτε καν ως επιπλέον μόρια για σίγουρη επαναπρόσληψη την επόμενη χρονιά, τη στιγμή που οι δάσκαλοι της γενικής διορίζονται με 24 και 30 μήνες προϋπηρεσία. Για εντοπιότητα μη το σκεφτόμαστε καν.
·         Οι αποσπάσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν. Τι κατάργηση σεμιναρίων μας λέγανε δηλαδή; Σκεφτείτε μόνο, ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη τις 500.. Μείον 500 θέσεις δηλαδή ήδη για του χρόνου
·         Δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για μας.





Και το καλύτερο;;;;  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ  ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ


Ποια οικονομική κρίση κύριοι;;
Εκτός από τα επαγγελματικά μας δικαιώματα  που πλήττονται, η κυβέρνηση βρήκε έναν ακόμα αποτελεσματικό τρόπο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μαχαίρι σε 20.000 δικαιούχους …
 Χωρίς ένα ευρώ κινδυνεύουν να μείνουν 20 χιλιάδες ΑΜΕΑ-δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων και δώδεκα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης από τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω οικονομικών «περικοπών», όπως ανακοίνωσε χθες στο νομαρχιακό συμβούλιο η αντινομάρχης κοινωνικής πρόνοιας, Έφη Βασιλειάδου. Ζητήθηκαν 88,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των τακτικών αναγκών, αλλά εγκρίθηκαν μόνο 77,2 από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε μια κλωστή κρέμεται το δικαίωμα στην εργασία…
Δεκάδες καταγγελίες τους τελευταίους μήνες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κάνουν λόγο για συμπεριφορές εις βάρος ανθρώπων με αναπηρία που στοχεύουν στην παραίτησή τους από το δικαίωμα στην εργασία. Μερικές από τις περιπτώσεις ανθρώπων με αναπηρία που ήρθαν αντιμέτωποι με τον κοινωνικό ρατσισμό στο χώρο εργασίας του είναι α) μία δημοσιογράφος με προβλήματα όρασης από την Κρήτη, β) ένας τηλεφωνητής με προβλήματα όρασης από την Μυτιλήνη και γ) ένας δημοτικός υπάλληλος από την Αριδαία με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο εσωτερικός κανονισμός στο ΠΘ

Μέσα σ΄όλα , η σύγκλητος θέλει να αναγνωρίσει τώρα τον εσωτερικό κανονισμό στο ΠΘ. Ο εσωτερικός κανονισμός που μιλά για τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα, για ανταποδοτικό και ποιοτικό πανεπιστήμιο , για ποινές και πειθαρχικά προγράμματα, που φέρνει στο προσκήνιο το ν. Νομο Πλαίσιο όσος τίποτα άλλο. Εκτός από το γεγονός ότι ήδη το ΠΘ θα έχει 100  λιγότερους 407 η σύγκλητος θέλει να μας κόψει και άλλα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1.Την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των ατόμων με αναπηρία και δημιουργία ειδικών σχολείων, Τ.Ε., παράλληλης στήριξης κλπ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
2. Να καταργηθούν τα σεμινάρια 400 ωρών και να μην αποτελούν κριτήριο για κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ 61 και ΠΕ 71, καθώς και για απόσπαση εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ,από την στιγμή που υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα 4ετούς φοίτησης, τα οποία στελεχώνουν τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής με άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
3. Να σταματήσουν οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών χωρίς βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική αγωγή, που προηγούνται των τοποθετήσεων αναπληρωτών και να μη δεσμεύονται θέσεις σε ΣΜΕΑΕ από εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης λόγω 3ετής προϋπηρεσίας, αφήνοντας τους αποφοίτους του ΠΤΕΑ και του ΠΑ.ΜΑΚ. στην ανεργία.
4.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
5.Δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή.
6. Όχι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας-Καμιά κατάργηση/μείωση μισθού ή επιδομάτων. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν
7.Να μην εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός-φασισμός.

                                                

1 σχόλιο:

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ είπε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΣ ΠΤΕΑ:

ΑΡΕΝ-38
ΠΑΣΠ-ΔΑΠ - 28
ΚΝΕ- 7

Καταληψη μεχρι Τριτη!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!