Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Όλοι στους δρόμους ! Να ανατρέψουμε τα μέτρα φτώχειας, λιτότητας, ανεργίας


Συγκέντρωση και Πορεία Πέμπτη 4 Μάρτη 5,30 μ.μ.
Συναυλία Αλληλεγγύης 7,00 μ.μ.
στην πύλη του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις επιταγές των ιμπεριαλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ντόπιας πλουτοκρατίας ανακοίνωσε  νέα  αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που αποτελούν σφαγείο για τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις όλου του εργαζόμενου λαού.
Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που την στηρίζουν (ΝΔ – ΛΑΟΣ ) βαφτίζουν «πατριωτισμό» και «εθνικό συμφέρον» το φόρτωμα όλων  των βαρών της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες του λαού και τον καλούν να υποταχτεί στις ορέξεις τους.
Η αλήθεια είναι ότι το κόψιμο των μισθών, το πάγωμα των συντάξεων, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και τους άλλους φόρους, που θα εκτινάξει την ακρίβεια στα ύψη, θα χρεοκοπήσουν τους εργαζόμενους και θα τους μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους που θα δουλεύουν – όποτε υπάρχει δουλειά - για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Τα χρέη και τα ελλείμματα  δεν τα δημιούργησε ο εργαζόμενος λαός αλλά το κεφάλαιο με την απληστία του κέρδους και οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ που λεηλατούν κάθε πηγή πλούτου που οι εργαζόμενοι δημιουργούν. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση, για να παγώσει τις αντιστάσεις των εργαζόμενων, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να βγούμε στους δρόμους μαζικά και μαχητικά με στόχο την ανατροπή των μέτρων, για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους.
Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργατών και όλου του εργαζόμενου λαού κλιμακώνεται και στη περιοχή μας με τις απολύσεις στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, με τους χιλιάδες άνεργους και απλήρωτους εργάτες να βλέπουν τη ζωή τους κάθε μέρα να γίνεται κόλαση.
Ανάμεσά τους και οι 3 απολυμένοι εργάτες της ΜΕΤΚΑ που διώχθηκαν για την συνδικαλιστική τους δράση, γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι στη διεύθυνση του εργοστασίου, γιατί διεκδικούσαν το δικαίωμά τους να οργανώνονται και συλλογικά μέσα από το σωματείο τους να παλεύουν για το δίκιο τους. Η ΜΕΤΚΑ είναι από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στη χώρα οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί την κρίση για τις απολύσεις των τριών εργατών έτσι χρησιμοποιεί την δικαιολογία του «αντιπαραγωγικού» και του «δικαιώματος» που της δίνει ο νόμος για απολύσεις 2% κάθε μήνα.
Οι απολύσεις των τριών εργατών στη ΜΕΤΚΑ δεν πρέπει να περάσουν, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε και να εξαναγκάσουμε την εργοδοσία να τις ανακαλέσει. Οι απολύσεις αυτές είναι τρομοκρατικές, θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των εργατών μέσα στο εργοστάσιο και να δώσουν ένα μήνυμα σε όλους τους εργάτες ότι η τρομοκρατία και οι απολύσεις θα είναι η απάντηση του κεφάλαιου στις αντιστάσεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Σε μία περίοδο όπου όλες οι δυνάμεις του συστήματος επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων για να τις ανατρέψουν και να επιβάλλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την μαζική αγωνιστική απάντηση. Η ενότητα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων σε ένα μέτωπο πάλης είναι η μοναδική εγγύηση για νικηφόρους αγώνες που θα ανατρέψουν την επίθεση. Η ανατροπή της επίθεσης απαιτεί πλέον επαναστατικές κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει μέλλον μέσα στον καπιταλισμό.

·        Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βασίλη Καλατζή, Αλέξη Παυλίδη και Κώστα Βογιατζή
·        Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει
·        Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων- Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!