Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Αντιρατσιστική Εκδήλωση στο Βόλο - 9 Ιούλη στις 8μμ στο Οξυγόνο


Αναδημοσιευση απο http://koe-thessalias.blogspot.com/


Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

· 11 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

· 12 μήνες φυλάκιση στα στρατόπεδα και μετά απέλαση

· 1500 επιπλέον αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας

· Ναρκοπέδια στα σύνορα και πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο

Αυτή την κοινωνία θέλουμε;

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ένα ναζιστικής σύλληψης πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επιχειρήσεις σκούπα, μαζικές απελάσεις, εγκλεισμός σε στρατόπεδα, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Αξιοποιώντας πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. προχωρούν σε πόλεμο ενάντια στους σύγχρονους κολασμένους.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ

Γιατί υπάρχουν τόσοι μετανάστες; Γιατί ΝΑΤΟ και Ε.Ε., μαζί με την ενεργή υποστήριξη του ελληνικού κράτους βομβαρδίζουν Ιράκ και Αφγανιστάν, ενώ στηρίζουν το Ισραήλ να σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους. Γιατί επί δεκαετίες έχουν κατακλέψει τις χώρες του Τρίτου κόσμου. Γιατί η περιβαλλοντική καταστροφή έχει ερημοποιήσει ολόκληρες περιοχές του πλανήτη.

Για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες; Όχι. Φταίνε οι Αγγελόπουλοι και κάθε Αγγελόπουλοι που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά κρατάν τα κέρδη τους. Φταίνε οι Λαναράδες που μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες «μικρότερου εργατικού κόστους», δηλαδή μεγαλύτερης εργατικής εκμετάλλευσης. Φταίει κάθε εργοδότης που κλέβει ένσημα και μισθό με τη συνενοχή του κράτους.

Για την υποβάθμιση των γειτονιών φταίνε οι μετανάστες; Όχι. Φταίει η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών. Φταίνε τα μαύρα κυκλώματα μεγαλοεργολάβων-δουλεμπόρων-διεφθαρμένης αστυνομίας που σπρώχνουν κυνηγημένους ανθρώπους σε γκέτο για να πλουτίσουν πουλώντας πρέζα, σπρώχνοντας μικρά κορίτσια στην πορνεία και αγοράζοντας τη γη κοψοχρονιά πριν τη νέα μεγάλη «ανάπλαση».

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Ø Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα σε μετανάστες/ριες και πρόσφυγες.

Ø Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες. Να μην περάσουν τα φασιστικά μέτρα για απελάσεις, φυλακίσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ø Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης της Ε.Ε. και της Συνθήκης Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην Ε.Ε. σε όσους μετανάστες το θέλουν.

Ø Αξιοπρεπή δουλειά για κάθε εργαζόμενο. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στην τρομοκρατία του κεφαλαίου-όχι άλλες Κούνεβες. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί μαύρη εργασία μεταναστών ή Ελλήνων.

Ø Να ανοίξουν τα συνδικάτα σε κάθε εργαζόμενο, Έλληνα ή μετανάστη, με σύμβαση ή με μπλοκάκι, που δουλεύει «νόμιμα» ή «μαύρα».

Ø Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους πρόσφυγες κινδυνεύουν στη χώρα τους. Ελληνική υπηκοότητα σε όλους όσους έχουν γεννηθεί και ζουν στη χώρα μας. Παράσιτα είναι αυτοί που πλουτίζουν με τη δουλειά και τον κόπο άλλων.

Ø Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων των μεταναστών. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής για μαθητές και ενήλικες, κάθε τι που θα τους βοηθήσει να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Πρέπει όλοι και όλες να αντιληφθούμε ότι αυτή η ρατσιστική πολιτική δεν απειλεί μόνο τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, απειλεί καθένα και καθεμία από εμάς, απειλεί ολόκληρη την κοινωνία. Σπέρνουν μίσος, οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση, νομιμοποιούν τη δράση ρατσιστικών και φασιστικών συμμοριών. Οι καπιταλιστές θέλουν να μας βάλουν σε ένα εμφύλιο για το πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια μας και όχι τα πλούτη τους. Η αντίσταση Ελλήνων και μεταναστών, η ανάπτυξη ενός ενιαίου και δυναμικού αντιρατσιστικού κινήματος εργατικής αλληλεγγύης αποτελούν το μόνο δρόμο απέναντι στην κοινωνία του φόβου, της ανεργίας και του ρατσισμού, απέναντι στην Ευρώπη-Φρούριο των στρατοπέδων κράτησης και του κοινωνικού απαρτχάιντ από το οποίο κινδυνεύουμε όλοι μας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Ε.Ε.Κ.

ΚΚΕ (μ-λ)

Παρέμβαση Πολιτών Βόλου

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!