Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Εξελιξεις με τα ενδοτμηματικα του ΜΗΥΤΔ



Μετα απο συναντηση του ΔΣ με τον προεδρο της σχολης κ.Σταμουλη ενημερωθηκαμε τα εξης. Γιανα γινει η μετονομασια θα χρειαστει, μετα το ΣΑΠΕ:
- Να γραφτουν τα πρακτικα απο το ΣΑΠΕ
-Να εξεταστουν στο ΚΕΝΕ
-Να περασει η μετονομασια και ισοτιμηση απο το Συμβουλιο της Επικρατειας

Εαν αυτα γινουν πραξη, κατι που δεν ειναι απολυτα βεβαιο, αυτο θα συμβει σε ενα διαστημα περιπου 8 μηνων (αυτος ειναι ο μεσος ορος σε τετοιες περιπτωσεις), δηλαδη το Δεκεμβρη. Τα μηχανογραφικα τυπωνονται μεχρι Ιανουαριο, οποτε οριακα για την μεθεπομενη ακαδημαικη χρονια.

Η μετονομασια θα γινει για τους επομενους που θα μπουνε στο τμημα. Αυτοι θα εχουν ενα ελαφρως διαφοροποιημενο προγραμμα σπουδων, με 54 μαθηματα, 3 προσθηκες υποχρεωτικων μαθηματων ηλεκτρολογικου χαρακτηρα, και την μετατροπη 3 κορμου σε επιλογης. Επισης, θα κατανεμηθουν τα επιλογης σε 5 τομεις, απο τους οποιους θα πρεπει να επιλεγουν και να περαστουν τουλαχιστον 2 απο τον καθενα.
Για οσους εχουν αποφοιτησει, αλλα και για οσους βρισκονται ηδη μεσα στην σχολη, προβλεπεται αυτα τα 3 συγκεκριμενα ηλεκτρολογικα μαθηματα να μπορουν να επιλεγουν, ουτ ως ωστε καποιος να εχει το ονομα του ηλεκτρολογου μηχανικου σε πτυχιο και δικαιωματα, αλλιως μενει με το αντιστοιχο των Δικτυων. Πρακτικα δηλαδη, απο 54 παμε στα 57 μαθηματα.Για την ακριβεια , θα μας δινεται ενα πιστοποιητικο το οποιο θα εξισωνει το πτυχιο μας με αυτο του ηλεκτρολογου μηχανικου.(δικαιωματα κλπ)

Το ονομα του πτυχιου θα ειναι ενα, και θα παραμεινει αδιαιρετο.Δηλαδη, Ηλεκτρολογος Μηχανικος και Μηχανικος Υπολογιστων και οχι αναλογα με τον τομεα που θα επιλεξει κανεις.

Οσον αφορα το προγραμμα σπουδων, η προταση που κατατεθηκε απο μεριας φοιτητικου συλλογου, ειναι μια απο αυτες που θα προταθουν στη Συνελευση Ειδικης Συνθεσης(συμμετεχουν μονο καθηγητες), στις 30 Απριλιου με σκοπο να εφαρμοστει αφοτου γινει η μετονομασια. Εως τοτε, υπαρχει η σκεψη, σε αλλαγη του κυκλου απο τα 6 στα 8, συμφωνα με την νομικη γνωμοδοτηση απο μεριας ΥΠΕΠΘ στον προεδρο του τμηματος,οτι τετοιες αλλαγες μπορει να δημιουρησουν προβληματα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ 4ο και 5ο ΕΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΤΙΔΙΑΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ..ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΜΟΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΛΙΚΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ..ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΟ ΗΜΜΥ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ????

koelemen είπε...

Οτι και να απαντησει καποιος, ειναι στον "αερα". Και για να εξηγουμαι, τα παραπανω αποτελουν την επισημη ενημερωση των καθηγητων προς το ΔΣ. Δεν θεωρω οτι μπορει να υποθει οτι πλεον ειμαστε με καλλυμενοι με αυτα που ακουσαμε. Για περισσοτερα ας φροντισουμε να δωσουμε ολοι το παρων στην πρωτη συνελευση την βδομαδα αμεσως μετα τις διακοπες του Πασχα

Ανώνυμος είπε...

η προταση του ΔΣ ποια ηταν?γιατι οι υπολοιποι δεν την ξερουμε??μην μου πει κανεις για γενικη συνελευση γιατι ημουν σε ολες και δεν ειπατε τιποτα...

koelemen είπε...

Το ΔΣ δεν ειχε καμια εξουσιοδοτηση να κανει οποιαδηποτε προταση. Το μοναδικο πραγμα που δωθηκε ηταν αυτουσια η προταση που ψηφιστηκε στην Γ.Σ. για το προγραμμα σπουδων. Ο κ.Σταμουλης μας ενημερωσε οτι αυτη η προταση θα μπει προς συζητηση και "ισως" εφαρμογη, μετα την ολοκληρωση της μετονομασιας, μη τυχον και δημιουργησει νομικες εμπλοκες. Εως τοτε, θα προσπαθηθει απο μεριας καθηγητων τα 6 να γινουν 8.
Προσωπικα διαφωνω με αυτην τη λυση, και γι αυτο η κινηση του ΦΣ να προκυψει μεσα απο την επομενη ΓΣ. Εξαλλου ολα αυτα θα αποφασιστουν στην Γ.Σ. Ειδικης συνθεσης που θα γινει στις 30/4. Ας παραστατουμε κει περα με τα δικα μας αιτηματα και διεκδικησεις

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΘΑ ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

koelemen είπε...

Σε αυτη τη Γ.Σ.Ε.Σ. θα αλλαξει το προγραμμα σπουδων, θα συζητηθουν οι αλλαγες σχετικα με την μετονομασια, το προγραμμα μετα την αλλαγη και ολα τα σχετικα. Και προφανως οι καθηγητες μας, κρινουν οτι εμεις σε ολα αυτα δεν εχουμε λογο.
Εγω λεω ας παρουμε εμεις ως φοιτητες τις αποφασεις μας, και ας παμε εκει να τους τις γνωστοποιησουμε

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΟΚ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΙΑ Γ.Σ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΣ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ είπε...

Η Γ.Σ. Ειδικης Συνθεσης αναβληθηκε λογω ξαφνικης αρρωστιας της γραμματεας. Οποτε ξανακαλεστει, θα ξαναμπει θεμα συζητησης στην συνελευση

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ?

koelemen είπε...

Απολυτως καμια αλλαγη. Ουτε καν την "ατυπη" δεσμευση για αλλαγη των 6 σε 8. Για ακομη μια φορα που οι φοιτητες βασιστηκαν στους καθηγητες, για ακομη μια φορα βρισκομαστε ριγμενοι. Αν δεν παρουμε την κατασταση στα χερια μας, τα πραγματα θα μεινουν ως εχουν

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!