Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ποινικοποιεί την «κουκούλα» η κυβέρνηση


Στη γραμμή Καρατζαφέρη τα μέτρα, λέει η αντιπολίτευση
Αυτεπάγγελτη δίωξη για εξύβριση αστυνομικών

Τη σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ και Συνασπισμού, αλλά και την «επιβράβευση» από τον ΛΑΟΣ προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης,για δίωξη της «κουκούλας» σε βαθμό κακουργήματος. Η διάπραξη παράνομων πράξεων από κουκουλοφόρο θα τιμωρείται πλέον με ποινή κάθειρξης από δύο χρόνια έως ισόβια. Με δύο χρόνια φυλακή θα κινδυνεύει και όποιος εξυβρίσει αστυνομικό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για κακούργημα θα διώκεται εφεξής όποιος συλλαμβάνεται να διαπράττει φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη, ενώ έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα ή έχει...καμουφλαρισμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. «Ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του,ιδίως όταν διαμαρτύρεται», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οι ποινές θα αυξάνουν αν υπάρχουν και άλλα αδικήματα και θα διαμορφώνονται απο δύο χρόνια έως ισόβια, αν υπάρχει θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες κάνει λόγο για πολιτική που υπαγορεύεται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Θεωρεί τα μέτρα αντιδημοκρατικά και τονίζει ότι πιστοποιείται πλέον η ακρο-δεξιά στροφή της ΝΔ. «Πέραν του ότι τα μέτρα που κάθε φορά αποφασίζει η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματικά», έλεγαν πριν από λίγο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «τα τελευταία είναι και επικίνδυνα».

Με δήλωσή του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, κάνει λόγο για «ρυθμίσεις ατελέσφορες και πιθανόν επικίνδυνες», οι οποίες μοιάζουν μοιάζουν «γραφικές, στα όρια του φαιδρού, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης». Ο Ντ. Ρόβλιας εκτίμησε ότι «οι κουκουλοφόροι και οι μεταμφιεσμένοι, θα συνεχίσουν να εγκληματούν και να υβρίζουν, όσο αντιλαμβάνονται την αδυναμία της κυβέρνησης να τους αντιμετωπίσει και να τους συλλάβει».

Το ΚΚΕ, με ανακίνωση που εξέδωσε το βράδυ, κατηγορεί τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και την «προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ– που δεν έχει συλλάβει ούτε έναν κουκουλοφόρο», ότι αξιοποιεί τη δράση τους για να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστολής, που έχουν προαποφασιστεί σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο. Υποστηρίζει ότι οι «Ομάδες Ταχείας Αντίδρασης», οι οποίες «παραπέμπουν στα ομώνυμα στρατιωτικά σώματα του Ευρωστρατού και του ΝΑΤΟ, η γενικευμένη παρακολούθηση των επικοινωνιών και των δημόσιων χώρων, η επισημοποίηση της δράσης των ξένων πρακτόρων στην χώρα μας, η συστηματική καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και τρομολαγνείας, στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού, σε μια περίοδο που εντείνει την αντεπίθεσή του για να μην πληρώσει την κρίση των καπιταλιστών». Χαρακτηρίζει αυταρχικά τα νέα μέτρα και καλεί την κυβέρνηση να τα ανακαλέσει.

Για εκτροπή μίλησε στους συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μόλις τον πληροφόρησαν για τα μέτρα που πρότεινε ο Ν. Δένδιας και πήραν τον χαρακτήρα αποφάσεων της κυβερνητικής επιτροπής. Έκανε λόγο για αντιδημοκρατικά μέτρα, τα οποία βαφτίζονται “μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη”, αλλά επί της ουσίας στρέφονται εναντίον του κάθε πολίτη που θα διαμαρτυρηθεί απέναντι στην εξουσία ή την αστυνομική αυθαιρεσία.

«Ξεκουκουκουλώνει» ο ΛΑΟΣ την κυβέρνηση

Επικροτώντας εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος, παρατήρησε εν πρώτοις “αργούν μεν, αλλά σιγά - σιγά προσχωρούν στις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.” και πρόσθεσε: “προσβλέπουμε σε σειρά από διατάξεις, σαν επιβαρυντική περίπτωση τη χρήση της κουκούλας”. Προφανώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ αναφερόταν στην αποστροφή της ομιλίας του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με την οποία ζητούσε να χαρακτηριστεί «ιδιώνυμον» έγκλημα η κουκούλα. “Όποιος φοράει κουκούλα-είχε πει-κατευθείαν από το αφτί στον εισαγγελέα. Ανεξαρτήτως γιατί τη φοράει. Η κουκούλα πρέπει να είναι ιδιώνυμο έγκλημα”.

Αναδημοσιευση απο ελευθεροτυπια :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!