Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ανακοινωση Αριστερων Σχηματων ΠΤΔΕ για την εντατικοποιηση


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός στον χώρο της Παιδείας. Βλέπουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης μαζί με το αντιδραστικό μπλοκ των καθηγητών, να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο. Σαφης στόχος είναι η εντατικοποίηση των σπουδών μας, που θα μετατρέψει το πανεπιστήμιο από ακαδημαϊκό χώρο, σε ένα δεύτερο σχολείο γεμάτο άγχος, διάβασμα και υποταγή. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού επιστημόνου(σύμφωνα με αυτούς)!

Στο τμήμα μας συγκεκριμένα, αυτό επειδιώκεται με τα προαπαιτούμενα μαθήματα. Για παράδειγμα, αν οι φοιτητές του3ου εξαμήνου δεν περάσουν το μάθημα ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ- ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ δεν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ 1 του 5ου εξαμήνου (προαπαιτούμενο του ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ 2 του 6ου εξαμήνου, προαπαιτούμενο του...και η αλυσίδα πάει λέγονταςμέχρι το 8ο εξάμηνο). Έτσι εάν οι φοιτητές δεν περάσουν τα μαθήματα αυτά στις αντίστοιχες εξεταστικές τους("στην ώρα τους"), χάνουν ένα έτος, και έτσι το έτος φέρνει έτη.

Εμείς οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε αυτό το εντατικοποιημένο πανεπιστήμιο όπως το ονειρεύτηκαν οι Μεγάλοι που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Μπολόνια.

Οφείλουμε να εναντιωθούμε στο σύστημα με τα προαπαιτούμενα, και να απαιτήσουμε την κατάργησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!