Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ , ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...


Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε, καθορίζεται και από την διάπλαση του νέου τύπου εργαζομένου. Η διάσπαση των πτυχίων και η αντικατάστασή τους από προσωπικούς φακέλους δεξιοτήτων, η καταργηση σχολών, οι πιστωτικές μονάδες,  η εντατικοποίηση , η καθηγητική αυθαιρεσία σε συνδυασμό με το νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται (ατομικές-επιχειρησιακές συμβάσεις, κόψιμο μισθών-επιδομάτων, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ) δημιουργούν τον νέο εργαζόμενο, βάση των αναγκών του κεφαλαίου.
  Οι  παρατάξεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια, πιστές στο να στηρίζουν τις πιό αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται,  παράλληλα αγωνιούν και  στο να κατέχουν πρωτοπόρο ρόλο στην εφαρμογή τους. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αυτήν την κατέυθυνση διοργανώνει σήμερα την ημερίδα με θέμα την εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης  Κτιρίων, χορηγώντας παράλληλα και πιστοποιητικό παρακολούθησης εγκαινιάζοντας την λογική συλλογής πιστοποιητικών και διαφόρων άλλων ¨βεβαιωμένων¨ προσόντων. Αλλωστε τα παραδείγματα των ιδρυμάτων που λειτουργούν με βάση τη λογική της συνθήκης της Μπολόνια, περιλαμβάνουν την καθιέρωση τέτοιων ημερίδων , οι οποίες μάλιστα διοργανώνοντα και με την ευθύνη μεγάλων επιχειρήσεων.
Σε αυτήν της συγκυρία που το ελληνικό πανεπιστήμιο βάλλεται από παντού η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το μόνο που έχει να προσφέρει στους φοιτητές είναι πιστοποιητικά και ευτελή θεάματα. Σε μία κοινωνία που η ανεργία των νέων αγγίζει το 30% ο ατομικός δρόμος δεν αποτελεί λύση.  Αντίθετα οι συλλογικοί αγώνες είναι οι μόνοι που μπορούν να οδηγήσουν σε μια κοινωνία όπου τα πτυχία μας θα έχουν αξία και η γνώση θα παρέχεται καθολικά και ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!