Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες  και θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, οδηγεί το λαό και τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους σε μια βίαια φτωχοποίηση όπου θα κυριαρχούν οι τριτοκοσμικοί μισθοί, η πλήρης νεοφιλελευθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των Δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Ταυτόχρονα οι εγκληματικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κλοπή της δημόσιας περιουσίας, εφαρμογή μονίμως μνημονιακών πολιτικών) που θα «συνταγματοποιηθούν», ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τη μικρή μείωση του επιτοκίου, είναι όχι μόνο βαρύτατες και απαράδεκτες, αλλά επιτείνουν τα καταστροφικά αδιέξοδα της οικονομίας και ρίχνουν τη μισθωτή εργασία σε ένα πηγάδι δίχως πάτο.
Αυτά σε συνδυασμό με τις πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη με το μνημόνιο,  κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για άμεση και χωρίς καθυστερήσεις συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.
Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα στις 22 Μάρτη ανά την Ελλάδα ενάντια στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και τις πολιτικές της Κυβέρνησης είναι ένα ακόμα βήμα στο αγώνα ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, που επιχειρεί να ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Δυστυχώς για  άλλη μια φορά το τοπικό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αλλά και το τοπικό ν.τ. της ΑΔΕΔΥ με το επιχείρημα ότι «δεν προλαβαίνουν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους»  (ΕΚΒ), αλλά και το  « εγώ έχω την πλειοψηφία και δεν συμμετέχω (τοπική ΑΔΕΔΥ), ξεπερνάνε ακόμα και τις «ηγεσίες» τους κάνοντας για άλλη μια φορά την «πάπια» χωρίς να αφουγκράζονται της διαθέσεις των εργαζομένων αλλά και του λαού για συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, την Τρίτη 22 Μάρτη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και τις μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!