Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πλαισιο Αριστερης Ενοτητας για τις ΓΣ


Με το ΔΝΤ θα ζήσουμε καλύτερα, εκτός από αυτούς που θα χρειαστεί να πεθάνουν



Βρισκόμαστε μπροστά στη χειρότερη περίοδο για τη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι πλέον γεγονός και μάλιστα με όρους «Μεσσία», ενώ πριν λίγο καιρό ήταν δαιμονοποιημένο. Ολοκληρώνεται έτσι ένας «φόνος εκ προ μελέτης» ο οποίος θύμα έχει τον ελληνικό λαό. Η ουσία είναι μία, ότι απαιτούν κι άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους της χώρας μας. Αυτοί  είναι οι όροι που θα βάζουν  Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σκληρή ανταμοιβή για το λεγόμενο «πακέτο βοήθειας».


Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα παρά τις «μεγάλες νίκες» και τις «εκτυφλωτικές επιτυχίες» της κυβέρνησης στις αλλεπάλληλες Συνόδους Κορυφής. Παρά τον διατεταγμένο και γλοιώδη θαυμασμό των συγκροτημάτων τύπου για τον πρωθυπουργό «που αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει». Παρά την προπαγάνδα που εδώ και μήνες μας πιπιλίζει τον εγκέφαλο κάθε βράδυ στις οκτώ.

Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και εγκατέστησε μηχανισμό κηδεμονίας, όχι επειδή αυτή ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, όχι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση. Αλλά επειδή εκεί οδήγησαν οι καταστροφικές πολιτικές αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, και όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, που εδώ και τριάντα χρόνια οικοδόμησαν μια οικονομία παρασιτική χωρίς καμιά παραγωγική βάση, βασιζόμενη σε δάνεια για να καλύπτει κάθε φορά τις ανάγκες της. Μια οικονομία φούσκα που, αφού τάισε ευρωπαίους, αμερικάνους και ντόπιους παράγοντες, έσκασε(από το 2001 μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει τόκους δανείων 300 δις ευρώ και σήμερα το χρέος παραμένει 300 δις ευρώ!!!!).

Το μόνο που δε μας έχουν πει ακόμα είναι ότι για την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ δεν φταίει η κυβέρνηση. Φταίει ο λαός. Που δεν λέει να χωνέψει ότι πρέπει να ζει με μισθούς των 800 ευρώ και συντάξεις των 500 ευρώ. Που δεν θέλει να βγαίνει στη σύνταξη στα 70. Που γκρινιάζει όταν ο μισθωτός των 900 ευρώ πληρώνει περισσότερο από τον βιομήχανο. Που εκπλήσσεται όταν βλέπει ότι το κράτος κερδίζει περισσότερα από το χαράτσωμα των μεταναστών, παρά από τη φορολογία των εφοπλιστών.

Το ΔΝΤ δεν είναι εδώ σήμερα για να δανείσει φτηνά. Φτηνά δάνεισε την Αργεντινή, την Λεττονία, την Ουγγαρία. Σαν προϋπόθεση όμως εκτίναξε τη φτώχεια και την ανεργία, έριξε την οικονομία σε χρόνια ύφεση και ασφυξία και οδήγησε την κοινωνία στο μεσαίωνα. Τα ΜΜΕ θα ξαναπούν ψέματα για το ΔΝΤ. Τόσο καιρό δεν το θέλαμε περιμένοντας τους εταίρους της ΕΕ, αλλά τώρα πρέπει να το αποδαιμονοποιήσουμε και να το καλωσορίσουμε. Η κωλοτούμπα δεν έχει όριο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της (ΝΔ-ΛΑΟΣ) πρέπει να μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση ψευτών, κλεφτών και απατεώνων. Άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα υλοποίησε μετεκλογικά. Δεν έχει καμιά νομιμοποίηση για να παραδώσει τη χώρα και τους εργαζόμενους στις άγριες ορέξεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε βδομάδα, άλλα λέει και άλλα κάνει. Αυτά που αποκλείει τον ένα μήνα, τον επόμενο τα θεωρεί αναπόφευκτα. Το περίστροφο που ζήτησε από την ΕΕ για να «εκβιάσει τις αγορές», τελικά το έβαλε στο στόμα της χώρας και πυροβόλησε. Είναι μια κυβέρνηση αποτυχημένη. Πάνω από όλα είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Οργανώνει και προχωρά στη μεγαλύτερη ληστεία και αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, δουλειά μέχρι τον τάφο, διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων.

Κάθε μέρα θα έρχονται χειρότερα. Μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανατροπή με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα πρωταγωνιστή είναι ο μόνος εφικτός τρόπος επιβίωσης. Διαφορετικά οι εγχώριοι πολιτικοί και οι διεθνείς επιτηρητές των αγορών, μας οδηγούν κατευθείαν στην εξόντωση. Απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές. Η δική μας γενιά θα είναι το πειραματόζωο που πάνω της ο νεοφιλελευθερισμός θα δοκιμάσει τις πιο απάνθρωπες πολιτικές του. Μέσα στο Πάσχα το ΣτΕ ενσωμάτωσε την οδηγία 36/05 στο προεδρικό διάταγμα και έδωσε επαγγελματικά δικαιώματα σε όλους τους αποφοίτους των κολλεγίων, ενώ πρόσφατα πέρασε και το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας για το «νέο σχολείο». Η πρόσφατη ακαδημαϊκή υποτίμηση των ΚΕΣ (τοποθέτηση στις βαθμίδες 4-5 της οκταβάθμιας κλίμακας προσόντων) από το Υπουργείο Παιδείας, δεν ήταν παρά το άλλοθι για την επικείμενη αναγνώριση των τίτλων σπουδών που χορηγούν τα κέντρα αυτά. Με απλά λόγια, αν και ακαδημαϊκά πολύ κατώτερα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα ΚΕΣ θα μπορούν να βλέπουν τους αποφοίτους τους να εγγράφονται στα επιμελητήρια(Τεχνικό και Οικονομικό), στους συλλόγους(δικηγορικό ή ιατρικό), ακόμα και να δίνουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων παίρνουν σάρκα και οστά σε τομείς όπως η Παιδεία καθώς επιχειρείται η σταδιακή ιδιωτικοποίησή του, μέσω της αδειοδότησης των ΚΕΣ, αλλά και η ολοένα περισσότερο απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τη συνεχή υποχρηματοδότησή του.           
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σε αυτή την συγκυρία η εργατική Πρωτομαγιά. Οι αγώνες των εργαζομένων στο Σικάγο πάνω από 100 χρόνια πριν, καταργούνται με τον πλέον θρασύ τρόπο από την ουσιαστική τριπλή διακυβέρνηση της χώρας. Έννοιες όπως 8άωρο, δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων δέχονται επίθεση και εξανεμίζονται σαν να μην ήταν τίποτα. Αυτή την εποχή είναι που η Πρωτομαγιά πρέπει να σταθεί παράδειγμα και σύμβολο αγώνων που μπορούν κερδίσουν υλικές νίκες σήμερα. Αυτή πρέπει να είναι και η απάντηση του λαού και της νεολαίας στον «μονόδρομο» που μας επιβάλλεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ

Η μόνη λύση είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να κάνουμε σαφές ότι δεν θα πάρουμε μέρος στο σενάριο ταινίας τρόμου που έγραψαν για μας χωρίς εμάς. Υπάρχει κι άλλος δρόμος: Να πληρώσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι και να ανατραπούν οι υπεύθυνες πολιτικές. Ανατροπή των καθεστώτων επιτήρησης, χωρίς το ΔΝΤ και τους οικονομικούς χωροφύλακες. Όπως οι αγώνες των εργαζομένων στην Πορτογαλία μπλόκαραν το εκεί Πρόγραμμα σταθερότητας, όπως οι αγώνες της νεολαίας στην Γαλλία το 2006 κατάργησαν το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης (CPE), όπως οι αγώνες των φοιτητών πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα έβαλαν μπλόκο στην διάλυση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης έτσι και τώρα οι αγώνες όλου του λαού πρέπει να έιναι νικηφόροι. Με συνελεύσεις-καταλήψεις-απεργίες-πορείες μπορούμε να νικήσουμε. Μας φοβούνται όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι. Μας φοβούνται όταν επιλέγουμε την ολομέτωπη σύγκρουση από την συνδιαλλαγή και το παζάρεμα των δικαιωμάτων μας. Στον δρόμο του αγώνα πρέπει να βαδίσουμε και τώρα. Να συμπορευτούμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της εργασίας και της εκπαίδευσης. Να κάνουμε τα όνειρα μας τον χειρότερο εφιάλτη τους.




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Έξω το σφαγείο του ΔΝΤ τώρα!! Όχι στην τριπλή κατοχή από ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ
  • Να παρθούν τώρα πίσω όλα τα αντιλαϊκά νέα μέτρα της κυβέρνησης
  • Να παρθεί πίσω το Πρόγραμμα Σταθερότητας
  • Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε
  • Δημόσια και δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση
  • Κατάργηση όλων των νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που ιδιωτικοποιούν το δημόσιο αγαθό της παιδείας  και της έρευνας
  • Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς και
εξεταστικούς φραγμούς-Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών










ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

  • Συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς το Σάββατο στις 09:30 π.μ και πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας
  • Κατάληψη της σχολής 4-5/5 μέρες κινητοποίησης της ΔΟΕ και της Γενικής Απεργίας και συμμετοχή στις πορείες την Τρίτη 4/5 στις 10:30  και την Τετάρτη στις 9:30 από την Πλατεία Ελευθερίας  
  • Συντονισμός με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!