Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Συγκέντρωση και πορεία για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Αγίου Νικολάου


Απο Δικτυο για τα Πολιτικα και Κοινωνικα Δικαιωματα:


Κανένα κίνημα, κανένας χώρος αμφισβήτησης της κυριαρχίας, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να ελπίζει ότι θα νικήσει αν δεν μπορεί να υποστηρίζει αποτελεσματικά τα μέλη του που διώκονται ή χτυπιούνται από τις δυνάμεις της καταστολής.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο μόνος από τους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη που βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 10 Ιουλίου διαμαρτυρόμενος για την παράταση της άδικης και αυθαίρετης προφυλάκισής του. Ο Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ, που επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις τους αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι, και έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Οι κατηγορίες εναντίον του στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις ψευδομαρτυρίες δύο ΜΑΤατζήδων, αναπροσαρμόζονται κατά το δοκούν, ενώ ο ίδιος ο Θοδωρής από την πρώτη στιγμή φωνάζει για την αθωότητά του. Σήμερα βρίσκεται στην 43η ημέρα απεργίας πείνας, έχει χάσει 20% του βάρους του, η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι χρειάζεται περίθαλψη σε χώρο αυξημένης φροντίδας, οι ανθρωποφύλακες αρνούνται τη μεταφορά του σε κρατικό νοσοκομείο!!

Η τυφλή εκδικητική στάση απέναντι στη νεολαία μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Στο πρόσωπο του Θοδωρή τιμωρούμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε στο αυθόρμητο κοινωνικό ξέσπασμα του περασμένου Δεκέμβρη. Η απάντησή μας είναι μία: αυτοί με την καταστολή, εμείς με τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη! Η εξέγερση δεν φυλακίζεται!

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του αγωνιστή απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου και καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Αγίου Νικολάου.

Να αποφυλακιστεί τώρα ο απεργός πείνας Θοδωρής Ηλιόπουλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!