Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ και η Ειδική Αγωγή . . .

 
Είναι πλέον εμφανές οτι η πολτική φάση του μνημονίου και της ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ήρθε για να μείνει και να απειλήσει κάθε έννοια δικαιώματος. Να συνεχίσει την άγρια επίθεση στον λαό αυτής της χώρας, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να μετακυληθεί το βάρος του ληστρικού χρέους στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Σε μία χώρα που καθημερινά διαλύεται από την χούντα ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα των ειδικών παιδαγωγών στην εργασία αλλά και η ίδια η ειδική αγωγή θεωρούνται προφανώς πολυτέλεια. Η διεξαγωγή του ΑΣΕΠ παγώνει ενώ η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία 30-40-50, μέχρι και 80 μήνες, αναιρείται.

!!!Χαρακτηριστικό είναι το σχέδιο νόμου που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή («Θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων πειραματικών σχολείων, ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οργάνωση ινστιτούτου τεχνολογίας, υπολογιστών και εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και λοιπές διατάξεις»),  το οποίο στις «λοιπές διατάξεις» (ως συνήθως) νομιμοποιεί τη χορήγηση της Παράλληλης Στήριξης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), αφαιρεί το δικαίωμα μετάθεσης στους εκπαιδευτικούς ΠΕ71-ΠΕ61 στα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη (και ενώ αντιφατικά βαπτίζει όλες τις θέσεις Ειδικής Αγωγής ως ΠΕ71-ΠΕ61) και στην ουσία υποβαθμίζει την προώθηση της ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στη χώρα μας αφού αυτή θα παρέχεται από περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα με μη εξειδικευμένο προσωπικό.


Υπάρχει η ανάγκη να αντιληφθεί ο κάθε φοιτητής του ΠΤΕΑ και ο κάθε απόφοιτος του ΠΤΕΑ τον εαυτό του ως κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δέχεται την  ολομέτωπη επίθεση ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στην πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία που ακυρώνει αγώνες και θυσίες ,πρέπει να απαντήσουμε . . .

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!